maanantai 16. joulukuuta 2019

Blogin vuosipäivä

Marras-joulukuun vaihde on täynnä hääsuunnittelun merkkipaaluja: 23.11. oli tasan puoli vuotta häihin, viikkoa myöhemmin kihlojen vuosipäivä ja tänään on vuosi ensimmäisen blogitekstin julkaisemisesta.

Ensimmäistä blogipostaustani kirjoittelin junassa Turusta Helsinkiin - taisin kirjoittaa sen muutamaankin otteeseen uusiksi. Ai että kun jännitti painaa ensimmäisen kerran ”julkaise”! Nyt, 60 tekstiä myöhemmin, voin kertoa jännityksen jo laantuneen :D 


Olen iloinnut siitä, että blogi on toiminut alustana purkaa hääpohdintoja, ja purettavaa on riittänyt. Eikä ideat ole tähän loppumassa: suunnitteilla on kasa postauksia ja myös ainakin yksi postaussarja. Mutta, bloggaamisen suola on kuitenkin - tietysti - te lukijat. Eli kiitos kun luet ja iso kiitos kaikista kommenteista, ne aina ilahduttavat! <3 

Blogista näkee hyvin hääsuunnittelun vaiheet ja niihin on hauska palata välillä jälkikäteenkin. Alkuvuodesta ehdottomasti suurin operaatio oli juhlapaikan metsästys, jolla onneksi oli onnellinen loppu. Hääsuunnittelun alkumetreillä myös kokosimme vieraslistan ja varasimme pitopalvelun. Loppukevään to do -listalla puolestaan oli valokuvaajan ja bändin metsästys. Mekon löytäminenhän sujui minulla siinä mielessä onnellisesti, että päädyin ensimmäiseen sovittamaani mekkoon :D Sitä riemua voi palata muistelemaan täällä ja täällä. Suuret linjat on siis olleet tiedossa jo jonkin aikaa, ja suunnittelujen pääpaino alkaa olla välillä jo yksityiskohdissa.


Vinkkiosasto on ollut suosittua luettavaa: omat tärppini hääsuunnittelun aloitukseen ja seremoniamestarin rooli ovat keikkuneet luetuimpien tekstien joukossa. Häätiimin työnjaosta palaan varmastikin kertomaan yksityiskohtaisemmin sitten, kun siitä on keskusteltu porukalla (alustavat kaavailut on toki jo olemassa... ;)). Olen jaellut vinkkejä myös hyödyllisistä/neuroottisista organisointijärjestelmistäni: kuinka organisoida häät ja tarjouspyyntöviidakosta selviämiseen. Lisäksi olen huomannut, että monet hääpostausten klassikot ovat syystä klassikoita, päätellen häiden turhakkeet ja panostus vs. pihistys -postausten suosiosta. Enkä ihmettele, sillä niitä luen myös itse seuraamiltani bloggajilta mielelläni! 

Olen kertonutkin, että oman hääprojektini rinnalla on kulkenut myös syyskuussa naimisiin menneen ystäväni/kaasoni hääsuunnittelut. Kaason ominaisuudessa pääsin testaamaan Helsingin mekkoliikkeitä, järjestämään polttareita sekä pitämään puheen, jossa kyyneleet valuivatkin naurusta ennemmin kuin itkusta (siis ainakin meillä puheen pitäjillä, oma vitsi paras vitsi :D). 

Aina (useinkaan?) homma ei myöskään ole ollut niin vakavaa: olen tunnustanut häähörhöyteni ja pohtinut, miten selvitä MM-kisoista hääpäivänä. Itseironiselta ja ajoittain mustaltakin huumoriltani ette tule varmasti välttymään jatkossakaan! Toivottavasti pysyt mukana seuraamassa meidän matkaamme kohti (vertauskuvallista) alttaria! :)

~Satu~

P.S. Vuoden hääblogit 2020 -äänestys on tuloillaan, ja aiempien vuosien tapaan finaaliäänestystä edeltää nimeämisvaihe, joka on käynnissä 27.12. asti. Omalle suosikillesi voit käydä antamassa äänen täällä!
Kuva: Love me do

2 kommenttia: