sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Say yes to your friend's dress (kaasokokemus)

Olin elämäni ensimmäistä kertaa hääpukuostoksilla - tosin kaason roolissa. On oikeastaan aika mukavaa että myös ystävällä on samaan aikaan hääsuunnittelut menossa, ei tarvitse niin paljoa sensuroida häähöpötyksiä ;) Toinen kaasoni T on jo rouva ja E:kin ehtii mennä ennen meitä naimisiin, joten heiltä saa hyviä vinkkejä häiden suunnitteluun.

Suuntasimme tosiaan lauantaina Helsinkiin mekkokaupoille E:n ja T:n kanssa. Huh, oli aikamoinen mekkomaraton! Kävimme päivän aikana kolmessa liikkeessä ja E sovitti... no, niin paljon mekkoja, että sekosi laskuissa. Kerron hieman kokemuksiamme eri liikkeistä ja lopuksi ajatuksiani siitä, miten tämä valmisti oman mekon metsästystä varten.


Aloitimme päivän Niinatteresta, minne E:llä oli varattu aika. Tunti liikkeessä meni todella nopeasti! Kun valitsimme ensimmäisiä mekkoja sovitettavaksi oli ainakin itseni vaikea hahmottaa henkareissa roikkuvista mekoista miltä ne näyttävät oikeasti päällä. Ehkä tämä taito hieman hioitui päivän aikana, mutta ”mustia hevosia” silti löytyi. Niinattaressa pääsimme hyvään vauhtiin ja saimme hyvää, henkilökohtaista palvelua. E löysi muutamankin oikein hyvän mekon, mutta ihan kirkasta suosikkia ei näiden joukosta erottunut.


Seuraavaksi vuorossa oli Lovebirds, joka myy käytettyjä mekkoja. Tänne satuimme ilmeisesti juuri pahimpaan ruuhka-aikaan, sillä saimme odotella hyvän tovin ennen kuin pääsimme sovituksen puolelle. Istuimme lattialla ja pidimme piknikiä ilman eväitä :D Lovebirdsin valikoima oli toki rajallisempi etenkin eri kokojen osalta. Muutama mekko löytyi sovitettavaksi, muttei lemppariksi nousevia. Kauppa liikkeessä vaikutti kuitenkin käyvän hyvin ja meidänkin aikana muutama onnellinen morsian löysi mekkonsa, joten jos käytetyn mekon ostaminen houkuttaa, kannattaa tuonne suunnata.

Kun olimme täyttäneet vatsamme burgereilla (omnomnom) keräsimme voimamme vielä Seremoniaan. Ja oli hyvä että keräsimme! Täältä E löysi todella monta hyvää sovitettavaa mekkoa.  Myös Seremoniassa saimme hyvää palvelua, vaikkei sinnekään ollut tehty ajanvarausta. Olimme siellä lähellä liikkeen sulkemisaikaa, joten lopuksi olimme jopa ainoat asiakkaat. Lopullista päätöstä mekosta ei vielä tämän reissun jälkeen syntynyt, mutta tulipa katsastettua vaihtoehtoja.

Kuva Seremonian nettisivuilta.
Mitä tästä sitten opin? Ensinnäkin sen, että tuo kolme liikettä oli kyllä aivan maksimi mitä olisi jaksanut samana päivänä. Toki odotteluaika Lovebirdsissä vaikutti jonkin verran energiatasoon, mutta kyllä myös mekkoja tuli nähtyä sopivasti yhdelle päivälle, pysyivät vielä jotenkin mielessä. 

Toisekseen, ei kannata olla liian nuuka heti alkuun: osa mekoista, mitä E etukäteen arveli ei-sopiviksi, olivatkin tosi kivoja. Toisaalta jotkut hyvin kirkkaana mielessä olleet seikat (esim. E ei halunnut hihatonta mekkoa) pitivät kautta linjan ja helpottivat sovitettavien mekkojen löytämistä. Joissain mekoissa väri yllätti: ei-niin-perinteiset sävyt näyttivätkin hyvältä päällä. 

Kolmanneksi, vaihtoehtoja ainakin E:lle tuntui löytyvän. Toki niistäkin on valinnanvaikeutta, mutta antoi itselleni toivoa, että eiköhän niitä kivoja mekkoja jotenkin löydy. Ja viimeiseksi, tarvitsen ehdottomasti tukijoukot mekko-ostoksille mukaan, eihän tuosta rumbasta yksin selviäisi :D

Kuulostaako tutulta? Onko muita hyviä vinkkejä ennen suuntaamista mekkokaupoille?

~Satu~

4 kommenttia:

 1. Kävin itse yhteensä kuudessa liikkeessä ennen pukuni löytymistä. Ensin yhdessä, sitten samana päivänä kolmessa (joka todellakin oli minunkin mielestäni maksimimäärä yhdelle päivälle) ja sitten kahdessa liikkeessä viimeisenä päivänä. Suosittelisin tutustumaan etukäteen niihin hääpukumerkkeihin, joita kiinnostavan oloinen liike myy. Valmistajien sivuilta saa hyvää osviittaa siitä millaisia mekkoja liikkeissä on. Mielestäni oli myös hyvä, että kaikki sovitukset olivat toisiaan lähellä ajallisesta niin kaikki sovitetut mekot pysyivät hyvin mielessä kun niitä vertaili keskenään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla kokemuksia! Hyvä pointti tuo, että sovitusten voi olla hyvä olla lähellä toisiaan. Katsotaan miten saadaan järjestymään kun kaasot on eri kaupungissa. Ja joo, etukäteen valikoimaan tutustuminen on varmasti järkevää ja oon Turun liikkeiden mekkoja jo vähän sillä silmällä selaillutkin :)

   Poista
 2. Tuo, että kannattaa kokeilla paljon erilaisia mekkoja on kyllä aivan totta! Minullekin kävi juuri niin, että valitsin lopulta sen mekon jota en ainakaan ajatellut kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä tietää :D täytyy ehkä ihan periaatteesta koittaa jotain hyvin epätodennäköistä mekkoa, että tietää onko aavistukset mennyt oikeaan :) Aika vaikea se on vaan Pinterestin kuvista tietää, kun jännä kyllä pitkiä, valkoisia pitsimekkoja ei tule ihan joka vuosi soviteltua...

   Poista