maanantai 3. kesäkuuta 2019

Häiden musiikit - meidän hääbändimme

Häiden musiikin osalta löysimme itsemme klassisen bändi vs. DJ vs. omat musat -dilemman ääreltä - ja How I met your motheristakin tiedämme, että nämä ovat kohtalokkaita päätöksiä ;) Meillä keskustelu pyöri sen ympärillä, mitä toivomme musiikkiohjelmalta/-ammattilaisilta saavamme. Meillä on tuttavapiirissä taitavia muusikoita, jotka toivottavasti suostuvat pariin musiikkiesitykseen esim. vihkimisen ja alkuillan aikana. Loppuillasta toivomme siis saavamme porukkaa innostumaan tanssilattialle. Tästä syystä hylkäsimme melko pian ajatuksen pelkistä omista soittolistoista: bändi tai DJ toivottavasti saa ihmiset kasattua tanssin äärelle. 

Rahallisesti musiikkipuoli ei ole erityisesti meidän panostuslistallamme eli mitään massiivista kokoonpanoa emme olisi budjetillamme saamassa. DJ olisikin voinut olla hyvä vaihtoehto - mutta totesin kyllä olevani sen verran kontrollifriikki, että haluaisin melkeinpä kaikkien soitettavien biisien olevan itselle tai Sulhaselle tuttuja. Ja ehkä haluaisin vaikuttaa järjestykseenkin. Ja, ja, ja. Ammattitaitoinen DJ toki tarjoaisi enemmän kuin vain soittolista, mutta näistä syistä hyllytimme senkin idean.

Näinpä lähdimme etsimään bändiä kutakuinkin seuraavilla kriteereillä:
  • Settilistassa hyviä, meille tuttuja biisejä. Poppia ja rokkia ensisijaisesti.
  • Kokoonpano 3-5 hlöä (budjettisyistä)
  • Totesimme, että haluamme rummut (harkitsimme aluksi duojakin, mutta hyllytimme ne mm. tästä syystä)
  • Mielellään Turun seudulta (tai järkevät matkakulut/ ei matkakuluja)
  • Musanäytteitä saatavilla
Siinäpä varmaan keskeisimmät. Sittenpä jumitimmekin viikkotolkulla, kun emme oikein tienneet tämän tarkemmin mitä haluamme emmekä osanneet tehdä päätöksiä :D Lopulta otimme itseämme niskasta kiinni, ja kysyimme Turkulaiselta Two with cherry -nimiseltä kokoonpanolta lisätietoja. He soittavat myös triona ja akustisena kvartettina, mikä ei lopulta ollut mitä kaipasimme, vaikka hyvältä kuulostivatkin. He olivat maininneet viestissään, että he tekevät keikkaa myös koko bändin setillä, jossa on mukana rummut ja sähköisiä soittimia. Tästä kokoonpanosta ei ollut netissä ääninäytteitä, mutta kun niiden perään kyselin niin he ystävällisesti sellaisiakin kaivoivat. Vihdoin saimme sovittua meille hääbändin! Bändin on sovittu soittavan pari 45 minuutin settiä. Loppuillasta on sitten tarkoitus laittaa soimaan oma soittolista suosikkibiisejä. 

Two with cherry. Kuva täältä.
Bändin settilista ja oma soittolista valikoitunevat suht helposti, siitä en ole huolissani. Sen sijaan vielä on täysin päättämättä mikä on meidän ensimmäinen tanssimme (joku perinteinen valssi? Ja jos niin mikä? Vai ehkä jotain ihan muuta?) ja muut biisit joita haluamme erityisesti nostaa esiin (esim. vihittäessä). Musiikkipohdinnat eivät siis pääty tähän!

Tuleeko teille bändi, DJ vai omat soittolistat? Mikä painoi päätöksenteossa?

~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti