sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Häiden turhakkeet

Häihin voisi upottaa loputtomasti rahaa, aikaa ja vaivaa sekä jok'ikisen yksityiskohdan hioa täydelliseksi. Tässä on kuitenkin minun näkemykseni asioista joiden kohdalla hölläämme, menemme helpoimman kautta... tai jotka nyt vain ovat mielestäni hupsuja ja turhia. Joskin pakko tunnustaa, että osaa näistä olen jo luullut tarvitsevani. Katsotaan siis kuinka moneen sorrun vielä ennen häitä! :D Ideasta kreditit Nisti&Nööri -blogin listaukselle, joka tämän inspiroi!

Roskis joka ei ole roskis
Eli siis se, että pulloille ja tölkeille ei vaan mitenkään voi olla jätesäkkiä, vaan tarvitaan esimerkiksi valkoinen pyykkikori. 

Viinitonkka ei voi näyttää viinitonkalta
Jos jätesäkkien epäesteettisyyden vielä tavoittaakin, niin en kyllä ymmärrä miksi loppuillasta tarjolla oleva viinitonkka sullotaan erikseen viinikoteloon.

Hääalusvaatteet
Toki varmasti päätän etukäteen jotkut kivat alusvaatteet, mutta erikseen hääpäivää(/-yötä...) varten tuskin suuntaan kaupoille.Tuolihuput
Näitä pidin myös ehdottoman turhina, kunnes näin hääpaikkamme tuolit! :D Mutta sitten muistin, etten oikeastaan pidä tuolihuppujenkaan näöstä (saati siitä vaivasta!) ja viskasin idean takaisin turhakeosastolle.

Swim up -allas
Se hetki, kun tuntuu siltä, että et voi lähteä häämatkallesi ilman hotellihuonetta, jossa on suora pääsy uima-altaaseen... No, onneksi se hetki oli ohikiitävä, kiitos ihan jo hinnankin. Luulen, että tosielämän sankarin tavoin selviän hotellissa, jossa täytyy kävellä pari sataa metriä altaalle ja swim up -visiot saavat hautautua Pinterestin uumeniin. 

Heittokimppu
Ennen kihloja heittokimppu oli minusta maailman turhin asia. Sain hieman ymmärrystä asiaan kun näin hääkimppujen hinnat... Mutta silti, mikäli suuntaa häämatkalle suoraan ei sitä kimppua ole kuitenkaan ihailemassa.


Vieraslahjat
En ole koskaan oikein tajunnut, miksi vieraille pitäisi olla lahjat. Onhan ne söpöjä, mutta konseptina itselle vieras. Meillä vieraat voivat napata mukaansa nimikyltit ja karkkibuffasta herkkuja, mutta erillisiä lahjoja emme kyllä aio väsätä. (Toki täytyy taas muistaa, että missioni on ylipäätään päästä mahdollisimman vähällä askartelulla hääurakasta.)

Hampaiden valkaisu
Omassa mielessäni olen liittänyt hampaiden valkaisun lähinnä jenkkinäyttelijöihin, vaikkei se toki näin ole. En kuitenkaan ollut kuvitellut itse niin tekeväni… until now. Hassua, miten yhden päivän suunnittelu saa miettimään ulkonäönkin osalta asioita joilla ei muulloin ole ollut itselle väliä. Yritän kuitenkin olla armollinen itselleni ja muistuttaa, että jos asia ei ole edes käynyt mielessäni ennen häiden suunnittelua niin luultavasti kyseessä ei ole välttämättömyys.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä,

Vaimomekko
Eli mekko joka hankitaan häitä seuraavaa päivää varten. Juu ei. Ei minun juttuni. Ajattelin hengata ihan normivaatteissa, tai vielä mielummin kylpytakissa ja bikineissä mikäli alustava suunnitelmamme suunnata kylpylään toteutuu.

Allekirjoitatteko listan? Mitä on teidän turhakelistallanne?

~Satu~

Kuvat: Pixabay

6 kommenttia:

 1. Haha, kiva kuulla, että mun jorinat inspiroi. :D Täytyy tosin varoittaa, että jotenkin mystisesti sieltä mun turhakelistalta on joitain juttuja lopulta ilmiintynyt meidän hääsuunnitteluihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, mä oon melko varma että meille käy sama juttu :D Muutenkin niin moni asia ehtii suunnittelujen aikana muuttua, että ei pitäisi mennä vannomaan mitään... ;)

   Poista
 2. Nämä listat on kyllä hauskoja!:D Itse lisäisin listalle vielä ainakin hääparin skumppalasit. Itse sorruin listaamistasi asioista hääalusvaatteisiin (koska kaapista ei löytynyt käypäisiä, mutta aion kyllä käyttää ostamiani jatkossakin), vieraslahjoihin (nämä oli mulle must have) ja swim up -altaaseen. Tuon swim upin ottaisin kyllä uudestaan vaikka heti, sillä olihan se ihana. Rahaa siihen toki paloi paljon normihuonetta enemmän, mutta todettiin se kyllä meidän tapauksessa sen arvoiseksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sitten taas saattaisin sortua hääparin skumppalaseihin :’D mutta vain jos ne olisivat niin kivat että olisi käyttöä jatkossakin, ei kaappiin pölyttymään :) Swim up ois kyllä ihanaa luksusta, jonka ottaisin jos budjetti olisi rajaton!

   Poista
 3. Aloin miettimään, että mitä itse pitäisin hääturhakkeina ja niiden keksiminen oli yllättävän vaikeaa. Toki on paljon asioita, joista voisi karsia jos olisi pakko, mutta jos ei ole niin miksi jättää pois jos niistä on kuitenkin pientäkin iloa :D Ehkä yhtenä turhakkeena tulee mieleen sellaiset vieraslahjat, jotka ovat jotenkin hankala ottaa mukaan tai joilla suurin osa vieraista ei oikeasti tee yhtään mitään, esimerkiksi puiden taimet tms. Heittokimppua ei meillekään tule, sillä lähdemme häämatkalle heti häiden jälkeen ja en pidä kuivatuista kukista. Kimppua saa sitten ihailla valokuvista ja videolta jälkikäteen. Hampaiden valkaisussa kävin pari viikkoa sitten ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Olisin muutenkin käynyt siinä lähiaikoina, joten nyt kelpaa näyttää entistä leveämpää hymyä hääkuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on aina hauska kuulla näitä mitä toiset pitävät ”turhakkeina”, ja toiselle sama voi olla must have :) Paljon on kuitenkin häiden tyylistä, budjetista ym. kiinni. Vieraslahjojen osalta on tosiaan kiinni siitä millaiset ovat, ne voisivat olla kivat jos olisi teemaan sopivat ja joille on käyttöä, mutteivät itseisarvo.

   Poista