sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Seremoniamestari - kuka, mitä, miksi?

Kuva: Pixabay 
Olemme päättäneet, että meille tulee häihin seremoniamestari. Seremoniamestarimme on J, joka on paitsi ystävämme niin toisen kaasoni puoliso - sopii siis tukijoukkoihin enemmän kuin hyvin! ”Kosimme” seremoniamestariamme lähettämällä hänelle postikortin. Tämä juonsi juurensa siitä, että kun aikoinani kosin kaasojani korteilla, paikalla ollut J totesi harmissaan, ettei hänelle ollut korttia. Joten kun ajatus seremoniamestarista varmistui, oli tämä ainoa oikea tapa kysyä. Ja onneksemme hän suostui mielellään! :)
Kortti oli vähän random :D
Mihin seremoniamestaria sitten tarvitaan? Ensisijaisesti meidän häissämme seremoniamestarin tehtäviin kuuluu vieraiden ohjeistaminen ja ohjelmien juontaminen. Tämä henkilö voisi olla toki kaaso tai bestman, mutta meillä tämä on erikseen seremoniamestari pääasiassa kahdesta syystä: 1) häätiimimme on ”vain” kaksi kaasoa ja yksi bestman, joten tehtävää varmasti riittää kaikille ja 2) ei niin etteikö kaasot tai bestman tätä hommaa hoitaisi kunnialla, mutta seremoniamestarillemme J:lle homma sopii kuin nenä päähän. Hän on ollut aiemminkin seremoniamestarina ja kuulemma ollut silloin ”elementissään”. Voin hyvin kuvitella, sillä J:llä on sana hallussa ja mun makuun sopivan outo huumorintaju :D

Käytännössä työnjako lienee jotakin sen kaltaista, että kaasoille ja bestmanille jaetaan enemmän käytännön nakkeja (huolehtiminen musiikista, iltapalasta, pitopalvelun ohjeistamisesta jne. jne.), seremoniamestari saa keskittyä enemmän juuri juontamiseen ja siihen, että vieraat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Luulen, että tämänkaltainen systeemi on kaikille osapuolille ok, mutta toki hiomme yhdessä yksityiskohdat lähempänä häitä.

Kun seremoniamestarin tarve oli harkinnassa konsultoin tietenkin myös hyvää ystävääni Googlea. Tiesittekö, että seremoniamestarin voi myös palkata? Itse en ole koskaan ollut häissä missä olisi palkattu seremoniamestari ja meille sopivampi vaihtoehto on muutenkin tutun valitseminen tehtävään, mutta joillekin palkkaaminen voi olla varteenotettava tapa.

Onko teidän häissänne seremoniamestari? Mitä hänen tehtäviinsä kuuluu?

~Satu~

2 kommenttia:

  1. Meillä seremoniamestarina toimii sulhasen kaveri, joka on tehnyt kyseistä hommaa myös ihan tuntemattomien häissä eli taitoa ja kokemusta juontohommista löytyy 😊 Meilläkin seremonimestarin tehtävä on vieraiden ohjeistaminen, tiedottaminen ja ohjelmien juontaminen eli kuulostaa tosi samalta konseptilta kuin teillä 😃 Kiitokseksi tarjoamme hänelle hotellihuoneen juhlapaikkamme läheltä kun hän asuu melko pitkän matkan päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaakin hyödyntää kaveripiiristä löytyvää osaamista :) Saas nähdä miten lopullinen työnjako lopulta muotoutuu, mutta tällä suunnitelmalla on hyvä lähteä liikkeelle :D

      Poista