keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Se toinen elämäni rakkaus


Perinteisestihän häät on järjestetty morsiamen kotiseudulla. Meistä itse asiassa kumpikaan ei ole kotoisin Turusta eikä kaasot, bestman tai kummankaan vanhemmat asu täällä. Silti menemme naimisiin Turussa. Miksi? 

Asia ei ole ollut aina selvä. Opiskelujen alussa, kun vuosia Turussa oli takana vain pari, ajattelin vielä, että häitäni juhlittaisiin perinteen mukaan pääkaupunkiseudulla, mistä olen kotoisin.
(Toki en tällöin edes seurustellut, but a girl can dream, right? :D) Haaveilin esimerkiksi Suomenlinnassa järjestettävistä kesähäistä.

Mutta niin sitä vain pääsi käymään, että oli pakko myöntää olevani rakastunut. Turkuun nimittäin. Ihastuin kyllä Turkuun heti sinne muuttaessani, mutta jossain kohtaa huomasin, että tuo tunne on syventynyt ja olen turkulaistunut(Ihan oikeasti oikeastihan en ole Turkulainen, sillä en ole syntynyt Heidekenillä ;)) Oli vaihe, jolloin saatoin käyttää sanaa ”koti” vaihdellen opiskelijayksiöstäni Turussa ja lapsuudenkodistani Espoossa. Siitä on kuitenkin aikaa ja vuosia Turussa takana, huh, kohta kymmenen! Turku on vakiintunut minun ja Sulhasen yhteiseksi kodiksi, eikä kihlojen jälkeen lopulta edes käyty keskustelua siitä, missä menisimme naimisiin. Turussa, tietenkin. 

Miksi Turku sitten on niin ihana?
💚 Edelleen, niiden kymmenenkin vuoden jälkeen, viikoittain ellei päivittäin tunnen rakkautta Turkua kohtaan. Usein ihan maailman arkisimpina hetkinä esimerkiksi matkalla töihin.
💚 Jokiranta. Vuodenajasta riippumatta jokiranta on kaunis.
💚 Kun yhdistää jokirannan, kauniin historiallisen arkkitehtuurin, lukuisat herkulliset ravintolat ja kesäsään on tunnelma melkein kuin olisi ulkomailla, kuten kaasoni ovat monesti osuvasti todenneet.
💚 Ihmiset. Turusta on tullut elämääni roppakaupalla ihania ihmisiä opintojen ja töiden myötä.
💚 Ne pienet, uniikit Turku-jutut, kuten jopolla pyöräilevä Michael Monroe, jätskiratikka, tois pual jokke, Tuomikirkon kellot ja ruma funikulaari.
💚 No, katsokaa itse:

Juhlitaanko teidän häitänne nykyisessä kotikaupungissa vai lapsuuden seuduilla?

~Satu~

6 kommenttia:

 1. Turku on kyllä tosi kaunis kaupunki, siellä pitäisi käydä useammin! Meillä häitä juhlitaan Helsingissä, mutta asumme Espoossa. Samaa seutua kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tänne kannattaa reissata :) Varmaan moni pk-seudulla asuva kartoittaa just Helsinki-Espoo-Vantaa -akselilla, etenkin kun hintataso on korkeampi niin saa vaihtoehtoja. Mutta teilläkin siis on lähiseudulla, se on tietysti käytännön järjestelyiden kannaltakin kätevää!

   Poista
 2. Ah, Turku ❤️ Minähän olen syntynyt Turussa, mutta muuttanut pääkaupunkiseudulle muutaman päivän vanhana, mutta jokin siinä Turussa vain vetää puoleensa minuakin. Me asumme Espoossa ja lähtökohtaisesti etsimme hääpaikkaa tästä läheltä, mutta kun sopivaa ei löytynyt niin päätimme hieman laajentaa ja löysimme niin ihanan paikan Paraisilta, että siksi päädyimme siihen. Toki plussaa on myös, että äitini on sieltä kotoisin eli monia sukulaisia asuu lähellä hääpaikkaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli hyvin varhaisen lapsuuden seuduille häitä viettämään :) Turku on onneksi tosi kätevä matkan päästä Espoosta, hyvä idea siis laajentaa hakua! Tuokin varmasti vaikuttaa missä vieraat asuvat, meille Turku on siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto että vieraita on paljon Turusta, Raumalta ja Espoosta.

   Poista
 3. Aina ihanaa kuulla jonkun turkulaistuneen ihmisen hehkutusta kaupungista! Minulla matka on vienyt toisin päin. Olen ihan virallinen Heidekenillä syntynyt turkulainen, jonka elämä on kuljettanut Espooseen. Turku nimittäin jakaa mielipiteitä. Olen kuullut pari tarinaa, joissa joku on asunut (yleensä opiskellut) Turussa ja kokenut kaupungin olevan niin kamala, että sieltä on pakko päästä äkkiä pois. Ja toiset taas ovat sinun tapaasi rakastuneet ikihyviksi. :)

  Me juhlimme nykyisessä kotikaupungissamme Espoossa, sillä juhlapaikan läheisyys helpottaa järjestelyitä huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo vielä tavannut ketään Turussa asunutta joka olisi kokenut ettei Turku oo kiva: osaa on kyllä Helsingin suuruus ym. vetänyt pääkaupunkiseudulle, mutta mielellään ovat Turkuun aina palanneet. Mutta makunsa kullakin :) Espooseen on vaikeampi ”ihastua” kuin Turkuun kun se on niin laaja ja hajanainen kaupunki, mutta sielläkin on tosi kivoja alueita :)

   Poista