sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Tarvitseeko hääsuunnittelusta lomaa?

Otsikon kysymystä olen viime päivät pohtinut, enkä vielä tiedä mihin lopputulokseen päädyn. Meitä odottaa nimittäin ensi viikonloppuna lähtö etelään - meidän ensimmäinen yhteinen talvireissu ulkomaille. Edessä on siis palmuja, ranta ja tuntikausia uima-altaalla. Sekä toki myös paljon uusia maisemia, retki merelle ja vaellus. Kyllä siis kelpaa!

Politiikka hääsuunnittelujen osalta tosiaan kuitenkin edelleen mietityttää. Suurin toiveeni matkalle on päästä irti kaikesta arkisesta - siis aivan kaikesta. Vaikka häiden visiointi onkin ehdottomasti tuonut myös valoa pimeään syksyyn (kun voi vaan sukeltaa Pinterestin silmää hivelevään eestettisyyteen kun ulkona sataa räntää), on siitä tullut myös siinä mielessä arkista, että en taida paljoa valehdella jos sanon joka päivä miettiväni häitä.

Kuva: Pixabay
Tiedättekö sen tilanteen, kun alitajunta prosessoi jotain asiaa ja tietoisuuteen putkahtelee sieltä sun täältä ideoita? Eli ettei mieti mitään järkevää kokonaisuutta, vaan yhtäkkiä nukkumaan mennessä huomaa miettivänsä jotain hiuskoristeita, mikä ei ole mitenkään erityisesti prioriteetti. Näin mulle on alkanut käymään enenevissä määrin, random ideoita putkahtelee mieleen - hyvässä ja pahassa. Toisaalta hyvä kai, että ideoita riittää. Toisaalta homma menee tosiaan aika summanmutikassa.

Olisiko siis se altaan reuna juuri oivallista aikaa antaa ajatusten poukkoilla vapaasti myös häävisioissa? Vai tuleeko ajatusvirrasta kuitenkin paine kirjoittaa ylös, suunnitella, listata, muistaa, organisoida...? Vaihtuuko siinä tapauksessa rauhallinen kirjan lukeminen kännykän näpräämiseen? Voisiko tauko suunnittelusta auttaa fokusoimaan ajatusten virtaa? 

Tarvitseeko hääsuunnittelusta siis lomaa? Sitä en tiedä, mutta sen tiedän, että about kaikesta muusta tarvitsee. Tähän sopiikin läjä ärsyttäviä hokemia: loman tarpeessa, lomalle lompsis, sitten taas sorvin ääreen.


Oletko itse kaivannut luovaa taukoa tai huomannut pienen paussin tehostavan myöhempiä hääsuunnitteluja?

~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti