lauantai 30. marraskuuta 2019

Kihlojen vuosipäivä


Vuosi sitten oli takana tavallinen perjantaipäivä. Töitä ja arkisinta arkea. En muista mitä syötiin tai millainen sää oli. Muistan, että nukuin päiväunet pimeässä illassa samalla kun sinä touhusit omiasi. 

Vuosi sitten mentiin saunaan, niin kuin joka perjantai. Istuttiin lauteilla ja rupalteltiin tavallisesti. Minä en aavistanut mitään.

Vuosi sitten istuin sohvalla, saunan jäljiltä hiukset märkinä ja kasvot punakkana, availemassa tv:stä jotain tyhjänpäiväistä ohjelmaa. Sinä katosit parvekkeelle. 

Vuosi sitten yllätyin, kun yhtäkkiä edessäni olikin ruusut ja skumppa, oli mies polvillaan, oli kysymys ja myöntävä vastaus.

Vuosi sitten sanottiin vihdoin ääneen se, mitä molemmat olivat mielessään toivoneet ja sydämessään jo tienneet: tässä ollaan, loppuelämämme.

Tänään on kihlojen vuosipäivä ja kaunis aurinkoinen talvisää. Eilen oltiin saunassa ja rupateltiin lauteilla, niin kuin joka perjantai. Nyt on takana 2/3 kihla-ajasta, vaikka vastahan me istuttiin ravintolassa juhlistamassa kihloja, hieman ihmeissään ja muun maailman vielä tietämättä. 

~Satu~

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti