maanantai 18. marraskuuta 2019

Save the date - merkkaa päivä kalenteriin!Ahh, vihdoinkin! Itsehän olisin halunnut lähettää save the date -viestit (suomenkielisen sanan puutteessa - esikutsut?) aikoja jo sitten, mutta onnistuin hillitsemään itseni. Nyt kun on abouttiarallaa puoli vuotta häihin, annoin itselleni luvan hoitaa tämän homman ja eilen lähtivät viestit matkaan.

Halusimme, että save the date -viestit olisivat jollain tapaa meidän näköisemme, mutta kuitenkin rennot ja vaivattomat. Koska olen varsinainen askartelufoobikko, tukeuduin tässä asiassa ennemmin kollaasintekotaitoihini (sic!). Itse asiassa ensimmäinen versio tästä taisi syntyä puolivahingossa aamiaispöydässä. 


Lähetimme yllä olevan kuvan (kasvoilla kuitenkin, hehe) ja saatetekstin whatsappiin tai meilillä:

”Hei! Olet/olette/perheenne on lämpimästi tervetullut häihimme 23.5.2020. Kutsu ja tarkempaa tietoa tulee myöhemmin, mutta laitathan päivän jo ylös!” Lisäksi kysyimme kutsujen toimittamista varten sähköpostiosoitteet niiltä, keiltä se vielä puuttui. (Spoiler alert, sähköiset hääkutsut luvassa...)

Nyt on sitten puhelimet laulaneet eilisen iltapäivän eikä kukaan ole ainakaan vastannut etteikö päivä sopisi (suurin osa toki tiesikin sen jo). Tuntuupa helpottavalta, että enää ei tarvitse niin paljon jännittää keillä on mitäkin päällekkäisiä menoja - tai ainakin olemme tehneet voitavamme. Parikin vieraista on mm. juuri edellisenä viikonloppuna toisissa häissä, joten katson tämän puoli vuotta ennen tulevan varoituksen olevan enemmän kuin paikallaan! Lisäksi kourallinen vieraita asuu ulkomailla, joten on kiva että hekin saavat kunnolla ennakkovaroitusta.

Onko mielestänne "esikutsut" hyödyllisiä vai turhakelaariin kuuluvia? Millaiset te lähetitte?

~Satu~

4 kommenttia:

 1. Me laitettiin kutsut jo sen puoli vuotta ennen häitä, ihan vaan koska puolet väestä tuli toiselta puolelta Suomea, ja haluttiin antaa heille aikaa hotellivarauksiin ja muihin matkajärjestelyihin. Eli omalla kohdallani en nähnyt savethedateja ollenkaan tarpeellisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tietenkin myös hyvä tapa, jos haluaa olla ajoissa! Meillä ei ole esimerkiksi maistraatin puolesta vihkimisen kellonaika vielä selvillä, joten tässä kohtaa piti vain lupailla lisäinfoa... :)

   Poista
 2. Mielestäni nämä ei ole missään nimessä sinne turhakelaariin kuuluvia. Tänä päivänä ihmiset tekevät niin paljon suunnitelmia ja varauksia etukäteen. Varsinkin kesähäitä järjestävien pitäisi ehdottomasti infota vieraitaan hyvissä ajoin, jotta he osaavat varata päivän juhlia varten. Loma-aikojen ulkopuolella järjestettävissä häissä nämä ei ole välttämättä ihan yhtä tärkeät.

  Ja tämän ilmoituksen ei tarvitse olla postissa lähetettävät kortit vaan esimerkiksi tällainen WA-viesti toimii oikein mainiosti. Pääasia, että info kulkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ja vaikka meidänkään hääpäivä ei ole kaikista kiireisimmässä keskikesän sesongissa, niin toukokuussakin on tosiaan meinannut tulla tuplabuukkauksia. Itselle ainakin oli tärkeää, että info on jaettu hyvissä ajoin - voi olla, että silti joku ei pääse, muttei ainakaan ole sitten siitä kiinni ettei ollut tietoa.

   Poista