tiistai 15. tammikuuta 2019

Esittelyssä juhlapaikkamme: Ala-Lemun kartano

Huom! Yksityiskohdat tiedoissa ovat voineet muuttua tekstin julkaisemisen jälkeen.

Huh, onpa helpottavaa päästä julkaisemaan tämä postaus! Suurella ilolla voin sanoa, että The Juhlapaikka on löytynyt: Ala-Lemun kartano. (Suokaa anteeksi epäkypsä huumorintajuni, mutta Varsinais-Suomen ulkopuolelta tulleen korvaan seudun paikannimet jaksavat aika ajoin huvittaa... :D) 

Kuva paikan nettisivuilta.

Paikka oli viimeinen mitä kävimme katsomassa ja lopullinen valinta ei ollut ihan helppo. Muista vierailemistamme paikoista kerroin täällä.

Ala-Lemun kartanossa on viehättävää vanhan kartanon tuntua olematta kuitenkaan ”liian fiini” meidän makuumme. Juhlasalista on myös ihanan isot ikkunat pihalle omenatarhaan. Mikäli vaan maistraatin kanssa saadaan sovittua toivomallamme tavalla, niin meidät vihitään omenapuiden katveessa! (Jos ei sada…) Kartanossa on riittävästi tilaa eikä siis pitäisi tulla ahdasta tai kuumaa lämpimälläkään säällä. Juhlasaliin mahtuisi 80 vierasta, meille kun on tulossa korkeintaan noin 60. Tila ei kuitenkaan ole myöskään liian iso tai kolkko pienemmälle vierasmäärälle.

Kartanon vuokra on kilpailukykyinen, bonuksena pitkä vuokra-aika perjantaiaamusta sunnuntaiaamuun. (Myös muista ajoista olisi ollut mahdollista sopia). Kartanon alueen rakennuksissa on mahdollista majoittua. En tiedä kuinka moni vieraistamme tähän tarttuu, mutta kiva päästä sitä vieraille ehdottamaan. Paikkaan saa tuoda omat juomat (kuulen budjetin kiittävän!).

Muutama miinus, jotka tosin eivät ole kovin painavia:
- Juhlasalin mallista ja pylväistä johtuen järkeviä pöytäjärjestyksiä on hyvin rajallinen määrä.
- Sali vaatii (mun silmään) vähän enemmän värin tuomista/koristelua valkoisuudestaan johtuen kuin ehkä jokin muu tila, mutta ei mitenkään massiivisesti. (En ole myöskään ihan varma mitä mieltä olen noista tuoleista...)
- Paikalla ei ole omaa pitopalvelua, mikä on vähän kaksipiippuinen juttu. Hyvä puoli on toki se, että voimme kilpailuttaa pitopalveluita ja etsiä eri vaihtoehdoista mieluisimman (ja edullisimman). Toisaalta meillä ei ole mitään kovin epätyypillisiä toiveita, joten ne varmaan olisivat luonnistuneet myös jos olisimme olleet sidottuja tiettyyn pitopalveluun. Yhteyshenkilöitä ja palasia sen sijaan on tällä tavalla enemmän.
Kuva paikan nettisivuilta.

Mutta en tosiaan ole miinuksista huolissani :) On vähän hassua, että ensimmäiset ajatukset navetan ylisistä vaihtuivatkin kartanohäihin, mutta täytyi kuunnella herääviä fiiliksiä eikä jumiutua joihinkin aikoja sitten ”päätettyihin” ratkaisuihin. Nyt ollaan joka tapauksessa tyytyväisiä kun saatiin päätös tehtyä ja löydettiin kiva paikka, joka täyttää vaatimuksemme.

Ainiin, ja juhlapaikan löytymisen myötä meillä on nyt myös päivämäärä: häitämme juhlitaan 23.5.2020!  (Eli 493 päivän päästä! :D)

~S~

18 kommenttia:

 1. Toi on niin ihana tunne, kun hääpaikka on varattu ja sen myötä saatu hääpäivä! Se helpottaa kummasti myös muiden asioiden varaamista ja tarjouspyyntöjen tekemistä kun voi kertoa palveluntarjoajille tarkan päivän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt on jotenkin ihan sellainen olo, että ”suurin osa tehty, loppu on lastenleikkiä!” :D Fiilis varmasti muuttuu, mutta nyt tuntuu vahvasti että palaset alkaa loksahdella paikoilleen ja on tyytyväinen kun noin isot asiat selkiytyi :)

   Poista
 2. Tosi kauniin näköinen juhlapaikka!:) Mukavan valoisa tuo sali ja puutarhavihkiminen kuulostaa ihanalta. Juhlapaikan lukkoon lyöminen on kyllä varmaan yksi isoimmista päätöksistä hääsuunnittelussa. Me varattiin meidän juhlapaikka aikalailla vuosi sitten ja vasta sen jälkeen sitä pystyi kunnolla aloittamaan muun suunnittelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta, paikan varaaminen vaikuttaa tosi moneen muuhun varaukseen ja siihen päälle vielä juhlien tyyliin ja kokonaisilmeeseen! Nyt voidaan mekin hyökätä pitopalvelujen, valokuvaajien jne kimppuun!

   Poista
 3. Ihanan näköinen paikka! Omenatarha valloitti mun sydämen täysin 😍 Eikös ne puut ainakin viime vuonna juuri tuohon aikaan kukkineetkin? Kunpa teille sattuisi kaunis sää! Tosi hyvältä vaikuttavan paikan ootte valinneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja juu, arvaa olenko unelmoinut tuosta omenatarhasta, sana uhkuu idyllisyyttä :D

   Poista
 4. Onnittelut juhlapaikan löytämisestä! 😊 Tuo kartano näyttää tosi ihanalta 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tyytyväisiä ollaan täälläkin päässä👌

   Poista
 5. Tuo paikka kuulostaa aivan mahtavalta, teille tulee varmasti kauniit häät! Ovatkohan omenapuut peräti kukassa tuohon aikaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Joo ne jopa saattais kukkia, vaikea sanoa ihan varmaksi. Sormet ristissä🤞

   Poista
 6. Ihanaa, paljon onnea hääpaikan ja -päivän päättämisestä! Keväthäät ovat kyllä ihanat, ja voin vain kuvitella miten upealta puutarha näyttää, jos omenapuut toivon mukaan kukkivat tuolloin. 😍 hehe, vähän hauskahan tuo paikan nimi kyllä on! 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! :) Oon tyytyväinen keväisempään ajankohtaan, vaikka nuorempana suunnittelikin kesähäitä. Ja hyvä jos joku muukin saa kiinni huvittavuudesta :D

   Poista
 7. Kaunis paikka! Nimi kyllä aiheutti spontaanin naurunpyrskähdyksen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mekin tykätään! Ehkä nimestä saa sitten vaikka jutun juurta pöytäseurueen kanssa :D

   Poista
 8. Heippa, meillä sama juhlatila. Kuulithan jo vuokraajan vaihdosta? Meillä 1kk päästä häät siellä ja vuokraajan vaihtuminen selvisi vasta, kun yritin sopia tilojen koristeluun liittyvää suunnittelutapaamista. Onneksi uusi vuokraaja vakuutti kaiken olevan kunnossa varauksen suhteen <3 mutta aiheutti kyllä muutaman extra sydämen tykytyksen kun huomasin tilan verkkosivujen kadonneen ja seuraavaksi vuokraaja ilmoitti, ettei enää vuokraa tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan sovittu varaus tämän vuoden puolella, eli käsittääkseni ollaan asioitu uuden vuokranantajan kanssa, tietääkseni? :D Samat sydämentykytykset sain kyllä hetkellisesti kun nettisivuja ei joku päivä ollutkaan! :D Mutta siihen onneksi selvisi syy pian. Tuo on kyllä ihana paikka, ja teilläkin siis keväthäät siellä kuten meillä :)

   Poista
 9. Moikka, Meinasinkin kysyä, mistä paikan nettisivut löytyvät, kun linkit eivät toimi. Paikka kiinnostaa kovasti! Eikö sitä enään vuokrata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilan vuokraaja on ilmeisesti vaihtunut ja sen takia nettisivuja ei tällä hetkellä löydy. Kyllä sitä edelleen vuokrataan :)

   Poista