tiistai 8. tammikuuta 2019

Juhlapaikan metsästys jatkuu

Huom! Yksityiskohdat tiedoissa ovat voineet muuttua tekstin julkaisemisen jälkeen.

Luvassa tilannekatsausta juhlapaikan metsästykseen. Täytyy heti alkuun todeta, että olen vuoroin huvittunut ja vuoroin stressannut siitä, että vasta reilu kuukauden suunnittelujen jälkeen ollaan poikkeamassa alkuperäisestä linjasta :D Olen rakastunut Pinterestin kuviin maalaisromanttisista häistä ja ajattelin, että esimerkiksi navetan yliset olisivat oiva juhlapaikka. Kun selattiin paikkavaihtoehtoja päätyi suosikkilistallemme kuitenkin sekalainen kattaus kaikkea muuta. No, osin niitä navettoja rajautui pois sijainnin tai hinnan takia, mutta keväthäitä silmällä pitäen rupesi kuitenkin kaipaamaan myös jotain valoisampaa ja vähän erityyppistä.

Mutta, asiaan. Loman päätteeksi tosiaan laitoimme tarjouspyynnöt neljään eri juhlapaikkaan. Yllätyin positiivisesti siitä, miten nopeasti ja ystävällisesti kaikki paikat vastasivat (välillä kuulee tarinoita palveluntarjoajista, jotka eivät edes vastaa viesteihin...). Yksi paikka rajattiin heti pois heidän antamansa hinnan perusteella. Muihin kolmeen saimme sovittua käynnit paikan päälle, jotka ovat jo toteutuneet - ja vain viikko ensimmäisten viestien laittamisesta! Ihanan nopeaa toimintaa. 

Harmiksemme jouduimme pian toteamaan, että googletteluista huolimatta olimme arvioineet juhlapaikan kustannukset reippaasti alakanttiin. Tai sitten meillä on kallis maku - ja osin varmaan onkin, liittyen toiveeseemme päästä suht vähillä koristeluilla.

Kerron nyt tiivistetysti joitain huomioita niistä paikoista, joissa vierailimme. Nämä paikat olivat keskenään melko erilaisia ja oli mielenkiintoista käydä kurkkaamassa eri vaihtoehtoja. Siitä, millaisilla kriteereillä lähdimme juhlapaikkaa hakemaan voi lukea täältä.

Hirvilampi
Hirvilampi sijaitsee Turun Kakskerrassa, noin puolen tunnin päässä keskustasta. Nimensä mukaisesti paikka on luonnonläheinen, lammen rannalla. Paikassa on sekä hirsihuvila että paviljonki, jotka voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Alla itse ottamani kuva, paikka oli sattumalta katettu suunnilleen saman kokoiselle porukalle kuin meidän häissämme. Paikalla on oma pitopalvelu, mutta omat juomat saa tuoda. Paikan nettisivuilta löytyy häiden UKK, missä on lisätietoa.

Hirvilampi
Villa Y-hovi

Villa Y-hovi sijaitsee Turussa Ruissalossa, eli ihanien merimaisemien keskellä. Paikka oli sympaattinen ja jos ei olisi ollut pimeä talvi-ilta niin maisemat varmasti hienot. Valitettavasti paikan kalusteet olivat muualla vuokralla, eli emme saaneet kunnon käsitystä siitä, miltä tila näyttäisi meidän vierasmäärällämme (joka on myös lähellä tilan maksimia). Y-hovi antoi ehdottomasti kattavimman vastauksen tarjouspyyntöömme: he vastasivat kaikkeen sellaiseenkin, mitä emme olisi tajunneet heti kysyä. Paikalla on oma pitopalvelu, mutta omat juomat saa tuoda.

Villa Y-hovi. Kuva heidän Facebook-sivuiltaan.
Liedon vanhalinna
Vanhalinna sijaitsee Liedon puolella, mutta käytännössä vain noin vartin matkan päässä Turun keskustasta. Miljöö on ihanan historiallinen: alueella on monta vanhaa rakennusta ja se toimii myös museona. Katsomamme tila oli kartanoravintola. Kuten muissakin kohteissamme myös täällä oli pitopalvelu huolehtimassa ruoista, mutta me itse juomista.

Liedon vanhalinna. Kuva heidän nettisivuiltaan.

Lopulta olimme yllättävän vaikean valinnan edessä ja olemme joutuneet paljon pähkäilemään sekä mitä haluamme juhlapaikaltamme että kuinka suuren osan budjetista se saa lohkaista: nimittäin paikka, johon etenkin minä ihastuin eniten oli tästä kolmikosta myös kallein. Phuuh, yllättävän vaikeaa, klassinen järki vs. tunteet... Laitoinpa tässä paniikissa vielä yhden uuden tarjouspyynnönkin menemään, vaikka lisävaihtoehdot tuskin helpottavat asiaa :D 

Onko tutun kuuloisia tuskailuja? Ja oletteko löytäneet tasapainon järki vs. tunteet, budjetti vs. ”no mutku se on NIIN kiva!”?
~S~

4 kommenttia:

 1. On todellakin tutun kuuloista! Meillä alkaa lähestyä ratkaisun hetki, ja se fiilis on sen verran kiva että onneksi komppaa vähän noita hämmentyneempiä hetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, helpottavaa kuulla että sulla on tuollainen fiilis! Kyllähän sen järjellä tietää ettei sitä tuskaa enää muista kun on lopulta lyönyt lukkoon (eikä ainakaan itse hääpäivänä!), mutta silti se jotenkin pääsee unohtumaan tunnemyllerryksessä :) Meillä on vielä ainakin jokunen hetki myllerryksiä edessä tämän asian äärellä, mutta toivottavasti pääsen pian kertomaan että asiat ovat järjestyneet!

   Poista
 2. Olen ollut tuolla Liedon Vanhalinnassa yksissä sukulaishäissä n.10v sitten. On jäänyt tuo paikka mieleen ja oli kyllä tosi kiva :) Heillä oli myös kesähäät ja tosiaan ruokailu ja muu "virallinen" osuus tuolla alhaalla ja ylisellä sitten bileet. Itse alaikäisenä silloin en tietnkään kovin myöhään ollut, mutta oli ihanan näköiseksi saatu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siitä saisi varmasti kivan näköisen! Itse päädyttiin paikkaan, jossa on isommat ikkunat, että saa nauttia täysillä kevään kukoistuksesta, mutta tuollakin oli ihana miljöö!

   Poista