sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kuinka organisoida häät? Organisointifriikki osa 1

Minut tuntevat tietävät (ei voi jäädä huomaamatta...), että rakastan projekteja, organisointia ja listoja. Tykkään siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja kirjoitettu ylös viemästä aivokapasiteettia. Joskus (lue: usein) homma lähtee vähän lapasestakin. Mutta sallitaan se ainakin häiden kohdalla! 

Miten tällainen organisointifriikki sitten organisoi hääsuunnittelun? Vaikka ihailen muiden tekemiä kauniita häävihkoja ja leikekirjoja, olen kaikessa askartelussa ym. aivan toivoton tapaus. On siis selvää, että meidän häämme suunnitellaan sähköisiä apuvälineitä käyttäen. Niihin olen tottunut, ja toisaalta sähköisissä tiedoissa on hyviä puolia: puhelimen myötä materiaali kulkee aina mukana ja vaikka töissä voi kirjoittaa jonkin seikan ylös (ei niin että ikinä miettisin häitä työajalla, krhmm...). Lisäksi ne on kätevä jakaa tarvittavilta osin myös pääkaupunkiseudulla majailevalle häätiimille. 


Olenkin jo maininnut, että osa hääsuunnitelmistamme on Tahtoossa. Sieltä meillä on käytössä tehtävälista, vieraslista ja budjetti, ja teemme sinne myös istumajärjestyksen kun on sen aika. Ei siis klassista liimalappuoperaatiota meille.

Toinen kulmakivi hääsuunnittelussamme on vanha tuttu Google drive. Siellä on kaikkia muita hääideoita, listoja ja taulukoita. Tällä hetkellä kansioon on pääsy mulla ja Sulhasella, mutta tosiaan myöhemmin varmasti myös häätiimillä. Mitä kaikkea sinne on sitten listattu? No, mm. hääpäivän alustava aikataulu, ideoita häiden ohjelmasta, hankintalista, askarreltavat asiat, pitopalvelun/kuvaajan/juhlapaikan kanssa sovittavat asiat... To name a few.  (Teinkö juuri listauksen listoista? Tähän on tultu...)

Varsinaiset suunnitelmat ovat siis kahdella alustalla, mikä on hallittavissa oleva määrä, kun on selkeä jako missä on mitäkin. Useamman kanssa menisi ehkä jo sekavaksi. Näiden lisäksi mulla on käytössä Pinterest juurikin sitä inspiroitumista ja haaveilua ajatellen. Totesin nopeasti, että yksi taulu hääasioille ei mitenkään riitä, joten olen jakanut ne seuraaviin: hiukset; meikki ja kynnet; pukeutuminen; kimput; visuaalinen (eli koristeet ja yleisilme); ohjelma, kutsut ym. (konkreettisempia ideoita joita toteuttaa). Asiasta voisi jauhaa pidempäänkin, ja kerronkin teille myöhemmin miten handlasimme tuskastuttavan tarjouspyyntörumban. Stay tuned!

Kuulostaako meno kätevältä vai neuroottiselta? :D

~Satu~

Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti