sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Tuskanhikeä kauneusasioista

Varasin kampaajan ja meikin, hyvä minä! Paitsi että. Ei se ole niin yksinkertaista. Vaikka arjessa laittautumiseni on vähäistä, on minulle ollut alusta asti selvää, että hääpäivänä aion panostaa ammattilaisten jälkeen (siitä huolimatta ja toisaalta juuri siksi). Ongelma on siinä, että en oikein edes tiedä mitä haluaisin tai mitä vaihtoehtoja edes on. 


Kampaus on näistä laittautumisasioista siinä mielessä armollisin, että vaikka en osaa tehdä itselleni mitään kampauksia, on niistä minulla edes joitain ideoita. En halua liian sliipattua kampausta, vaan siinä saa olla kiehkuraa ja kiharaa. Ihan aluksi ajattelin, että hiukset voisivat jopa olla melkein auki, mutta kampaajani kuitenkin huomautti, että sään kannalta hieman enemmän kiinni olevat hiukset voi olla turvallisempi vaihtoehto. Jonkinlainen hiukset sivulle keräävä kampaus voisi olla mahdollinen, tai ei-liian-tiukka nuttura. Lisäksi haluaisin hiuksiin kukkia. Lopullinen muoto hioutunee koekampauksessa.


Meikin osalta sen sijaan olen aivan toivoton tapaus. Nimim. opin vajaa vuosi sitten mikä on kulmaharja - vaikka olen omistanut sellaisen tietämättäni... (lahja tädiltä). Arkimeikkiini kuuluu kolme tuotetta (ne samat, joita olen käyttänyt kutakuinkin yläasteesta asti) ja juhlameikkiinkin vain pari enemmän. Meikistä en siis edes osaisi sanoa mitä haluan. Jos jollain onkin vinkkejä miltä sivuilta tutkailla tätä asiaa, niin otan ilolla vastaan!


Kynsien suhteen olin pitkään toiveikas ja ajattelin, että kynsien lakkaaminen nyt voisi olla se yksi asia mistä selviän itse, kun en kuitenkaan mitään kovin ihmeellistä kaipaa. Kunnes. Jostain syystä tänä syksynä kynteni ovat olleet huonommassa kunnossa kuin koskaan ja pelkäänkin, että ennen häitäkin ne ovat röpelöiset, halkeilevat tyngät. Mikä siis apuun? En ole tottunut pitkiin kynsiin, saati teko-sellaisiin, joten onko hääpäivä huono hetki kokeilla jotain itselle täysin vierasta? Tästäkin aiheesta otan mielelläni ideoita vastaan, olen täysin kujalla :)

Nyt jos koskaan on hyvät neuvot ja vertaistuki kalliit, eli jaa ihmeessä omat simppelitkin vinkkisi morsiamen laittautumisesta!

~Satu~

Kuvat: Pixabay

4 kommenttia:

 1. Perus-Pinterestistä voisi olla apua kampaus- ja meikkipulmaan. Sieltä kun etsii vaikka "wedding hair/makeup" (ja lisäksi vaikka joku elementti, jota toivot erityisesti) niin löytyy vaikka mitä. Tai katso vaikka kampaajasi portfoliosta (jos sellainen on) esimerkkejä. Ehkä oletkin tätä jo tehnytkin!

  Kynsiasiaan voisin ehdottaa sellaista, että pitäisit kynnet lakattuina arjessakin (jos esim. töiden puolesta onnistuu). Lakan kova pinta suojaa kynsiä siinä mielessä, että ne eivät niin helposti halkeile, jos vaikka vahingossa tökkää johonkin kovaan. Lakan suojissa kynnet pääsevät kasvamaan "turvallisesti". Markkinoilla on myös kynnen hoitoon tarkoitettuja, usein läpinäkyviä lakkoja. Mulla on välillä tosi liuskoittuvat kynnet, mutta muuten ne ovat aika vahvat ja saattavat kasvaa melko pitkiksikin (mutta pidän ne kuitenkin aika lyhyinä), ja luulen että osasyy on juuri kynsien lakkaaminen. Toivottavasti keksit mikä auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri vinkeistä! Pinterestiä olen jonkin verran selannut vielä täydelliseen törmäämättä, mutta täytynee vaan jatkaa urakkaa. Meikkaajallani ei valitettavasti ole portfoliota :/ Se olisikin ollut hyvä. Kynsiä olen välillä lakannut, mutta ehkä pitäisi muistaa pitää vaikka sitten edes läpinäkyvää lakkaa. Ja sormet ristissä, että keväällä näyttäisi paremmalta!

   Poista
 2. Yksi vinkki kynsiasiaan: jos et halua tekokynsiä esim. geelikynsiä, niin hyvä vaihtoehto voisi olla kestolakkaus!

  VastaaPoista