keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Resepti vaivaannuttavaan puheeseen

Ystäväni(/kaasoni) E menee lauantaina naimisiin - ihanaa! Viikonloppuna pääsen siis itse kaasona tositoimiin. Yksi osa kaasoilua on puheen pitäminen hääparille. Vaikka en ole mikään mestari kirjoittamaan puheita, oli itsestäänselvää, että haluan yhdessä toisen kaason kanssa puhua. Minusta ei todellakaan (!) ole kertomaan miten kirjoittaa loistava puhe, mutta sen sijaan voin yrittää spekuloida miten aiheuttaa vaivaantunut hiljaisuus. Todennäköisesti sorrun osaan näistä itsekin. Sori, E.

”Hauskat” vitsit
16 vuoden ystävyyden aikana kertyy roima kasa tooooodella häröjä, mystisiä, härskejä, outoja ja kaikin puolin epäilyttäviä sisäpiirin vitsejä, joista monet eivät aukea edes itselle. Niitä onkin sitten hyvä viljellä joka toiseen virkkeeseen - sen kummempia selittämättä.

Sitten
Sitten me tavattiin. Sitten me tutustuttiin. Sitten me oltiin ystäviä. Sitten tutustuin sulhaseen. Sitten meistä tuli kavereita. Sitten, sitten, sitten.

Itkeminen vuolaasti kuin Niagaran putous
Liikuttuminen, ok. Pieni tauko kostuneiden silmien pyyhkimiseen, ok. Viiden minuutin itkukohtaus, jonka aikana koittaa sopertaa puhettaan läpi ilman, että kukaan saa siitä mitään selvää - ou nou.

Paremmin tietäminen
Ei nyt mennä liian onnellisen puolelle tässä hääjuhlassa, ehei. Hyvä on vähän varoitella hääparia. Että kyllä se kipinä siitä katoaa. Viimeistään tekohampaat vesilasissa kyllä tappaa romantiikan. Joko kuulitte uusimman erotilastot? Se on kuulkaa AINAKIN puolet pareista kun eroavat. Että lycka till vaan.

Kirsikkana kakun päällä...
Viimeisen puheenvuoron annan loistaville Siskonpedin naisille, myötähäpeän mestareille:Onko muilla ollut haasteita puheen kokoon kuromisessa? Runosuoni tukossa? Muusa hävyksissä?

~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti