sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Valokuvaajatreffit

Kuva: Pixabay
Kuten alkuviikosta kerroin, tälle viikolle olimme sopineet tapaamisen valokuvaaja Hanne Kankareen kanssa. Eli keskiviikkona suuntasin suoraan töistä jännittyneenä Turun keskustaan kahvittelemaan Sulhasen ja potentiaalisen häiden kuvaajan kanssa. 

Olimme valmistautuneet tapaamiseen etukäteen mm. tutustumalla Hannen portfolioon ja miettimällä, mitä vielä haluaisimme tietää. Kävimme tapaamisessa läpi mm. seuraavia asioita:

Hinta ja kuvauksen kesto
Näistä olimme käyneet keskustelua jo sähköpostitse, mutta kertasimme lyhyesti mitä oltiin pohdittu.

Kuvaustyyli
Keskustelimme Hannen tavasta ohjata potrettikuvausta, dokumentoida illan kulkua yms. Koska häihin on vielä yli vuosi ei meillä ollut pitkää, yksityiskohtaista listaa haluamistamme kuvista (tai siis, se lista tietenkin on olemassa, mutta en stressannut että se pitäisi nyt käydä tarkkaan läpi ;D), mutta kävimme läpi yleisemmällä tasolla toiveitamme kuvauksen suhteen ja mikä portfolion kuvissa meitä erityisesti miellytti.

Photobooth
Koko ajan on ollut tiedossa, että meille tulee photobooth. Ennen tapaamista selvittelimme miten aikoisimme sen toteuttaa, eli googlettelimme iki-ihanien polaroidien hintoja. Päädyimme kuitenkin siihen, että varaamme päivän ohjelmasta aikaa, jolloin Hanne kuvaa vieraat photobooth-pisteessä.

Fiilis
Eli ylipäätään millainen olo tulee kuvaajasta tyyppinä, asioiden hoitumisesta jne.


Kuvaussopimus
Hääkuvauksesta suositellaan tehtävän kuvaussopimus, joka turvaa molempien osapuolien oikeuksia ja selventää mistä ollaan sovittu, mm. peruutusehdot. Koska olen itse tarkka ja järjestelmällinen ihminen ilahduin siitä, että Hannella oli sopimuspaperit valmiiksi mukana, niiden perään ei tarvinnut erikseen kysellä.

***

Lopputuloksena voin ilokseni sanoa, että tapaamisen päätteeksi sovimme hääkuvauksesta. Jee, taas yksi tärkeä palanen hoidettu! Hannen kuvia pääsee kurkkaamaan hänen nettisivuiltaan

Oli myös hyvä, että järjestimme tapaamisen kasvotusten ennen kuin lyötiin mitään lukkoon. Kahvilassa aika kului nopeasti jutustellessa, joten nyt on luotto siihen, että myös hääpäivänä yhteistyö sujuu. Seuraavan kerran tapaamme vasta juuri ennen häitä, muutama viikkoa ennen. Tällöin ruoditaan sitten kunnolla läpi kuvauspaikat ja tarkemmat toiveet siitä, mitä kaikkea kameralle soisi tallentuvan.

~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti