keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Mikä tekee häämatkasta häämatkan?

Viime aikoina mielessäni on pyörinyt otsikossa esittämäni kysymys: mikä tekee häämatkasta juuri häämatkan, ei minkä tahansa lomamatkan? Arvelisin, että haaste on sama muillakin pareilla, jotka ovat seurustelleet jo hyvän aikaa ja tehneet useamman matkan yhdessä. Me emme ole matkailleet ihan kerran vuodessa, mutta mikäli laskin oikein niin viisi ulkomaanmatkaa ollaan ehditty kokea yhdessä. 

En tarkoita tämän tekstin pohdinnoillani sitä, että häämatkan pitäisi olla joka sekunti täyttä romanttiikkaa vaikka väkisin, tai täysin erilainen matka kuin yksikään aiempi. Mutta silti, häämatkalle mekin ajattelimme lähteä, emme vain ulkomaille sattumalta samana kesänä kun menimme naimisiin. Mitä se sitten tarkoittaa? Millä asioilla häämatkan fiilikseen sitten voi vaikuttaa?


Matkakohde
Mitä teille parina tulee mieleen sanasta häämatka? Huoleton all inclusive uima-allaslöhöily, kuukauden kiertomatka vai hulppeat maisemat toisella puolella maailmaa? Kuten aiemmin kirjoitin, omat ajatukseni häämatkakohteen suhteen ovat melko vaihtelevia. Tällä hetkellä tärkeältä tuntuu kuitenkin se, että kohde olisi meille molemmille ennestään tuntematon ja lunastaisi siis ainiaaksi meidän häämatkakohteen leiman. 


Matkan ajankohta
Alunperin olin kallistunut sen suuntaan, että lähdettäisiin häämatkalle vasta jonkin verran häiden jälkeen. Tätä puoltaisi lähinnä käytännön syyt: meidän molempien on huomattavasti helpompi töiden järjestymisen puolesta lomailla heinäkuussa (kun häät ovat siis toukokuussa) ja toisaalta tällöin ei tarvitsisi kiireisinä viikkoina ennen häitä miettiä myös matkavakuutuksia, lentokenttäkuljetuksia, pakkauslistoja jne. Viime aikoina on kuitenkin alkanut houkuttaa matkalle lähteminen suoraan häistä (tai siis päivän, parin päästä). Tässä etuna olisi tietenkin se, että häähumu ei katkeaisi töihin ja arkeen palaamisella, vaan voisi jatkua vielä viikon. Voi olla, että tällöin matka tuntuisi vielä selvemmin juuri häämatkalta.


Matkan ohjelma, majoitus ym.
Tämä on ehkä itselle vaikein kohta - ”pitäisikö” matkakohteessa tehdä jotain eri tavalla? Emme esimerkiksi kuitenkaan raaskisi majoittua viikkoa luksushotellin sviitissä, varmaankin majoitumme kuten muutenkin majoittuisimme. (Monet hotellit kuulemma saattavat kuitenkin hieman upgradeta huonetta jos mainitsee kyseessä olevan häämatka...). Päiväretkiä ja kokemuksia sisällyttäisimme matkaan muutenkin - ehkä voisi panostaa johonkin erityiseen ja uuteen, kuten sukelluskokeiluun tai helikopterilentoon? Kokemuksia, illallisia tai skumppapulloja häämatkalle voisi toivoa myös häälahjaksi. Tai sitten toisaalta - ehkä ei mitään näistä? Ehkä matkailisi niin kuin tähänkin mennessä on matkaillut, meidän näköisesti, nauttien lomasta, yhteisestä uudesta tekemisestä ja toistemme seurasta.

Millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet häämatkan suhteen? Oliko teillä häämatkalle erilaiset toiveet tai kriteerit kuin muille mahdollisille aiemmille matkoille?

~Satu~

Kuvat aiemmilta ikimuistoisilta matkoilta.

2 kommenttia:

  1. Me olemme itse mieheni kanssa hyvin reissaava pariskunta sekä emme ole muutenkaan hirveitä romantikkoja. Mielestäni kuitenkin, jos kerran menee naimisiin (toivottavasti), niin on siitä kyllä kiva tehdä spesiaalia esimerkiksi hienolla ohjelmalla ja lentokenttäkuljetuksilla ja kaikella mahdollisella. Toisaalta kaikille pareillehan ei sovi samat asiat, että varmaan kannattaa suunnittella matka sellaisilla asioilla, mistä molemmat nauttivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan totta, että joku spesiaali juttu voi korostaa matkan luonnetta. Tärkeintä toki juurikin tuo viimeisin, eli molempia miellyttävä ratkaisu :)

      Poista