sunnuntai 30. elokuuta 2020

Häidemme budjetti - näin säästettiin

Budjettisepustus jatkukoon! Viimeksi kerroin minkä verran mikäkin meidän budjettiamme söi ja lupasin jatkaa jorinoitani asian kääntöpuolella: on sitä joissain asioissa onnistuttu säästämäänkin!💚 Näin säästettiin


Tukkuostokset

Suuria määriä tarvittavien hankintojen kohdalla kannattaa tutustua tukkuvalikoimaan. Me tilasimme herkkubuffetin karkkeja ja muita naposteltavia Urjalan makeistukusta ja kukat on mennyt tilaukseen Juhlakukkien kautta. Kerroinkin viimeksi, että pöytiin tulevat kukka-”asetelmat” ajattelin väsätä itse (katsotaan tuleeko todellinen ”tein itse ja säästin” -hetki kun ensimmäistä kertaa elämässäni alan niitä väkertää...)


Alennuskyttäys

Etenkin häämessuilta voi bongata monia hyviä tarjouksia, mutta toki niihin voi törmätä myös liikkeissä tai verkkokauppoja selaillessa. Erityisesti sormuksista tuntuu olevan alennuksia vähän koko ajan! Itsekin olin hyvissä ajoin bongannut mieleiseni sormuksen, ja ostin sen kun huomasin sen tulleen aleen. Jos siis suinkaan aikataulu antaa myöten, niin kannattaa jonkin aikaa seurata hintoja ennen kuin ryntää ostamaan. (Heh, myös mekostani sain alennusta, joskin se oli silkka vahinko - en tiennyt liikkeen alennusmyynnistä ennen kuin tuli maksun aika :D)


Juomat ostosristeilyltä

Laskeskeltiin, että juomien haku oli kannattavaa ostosristeilyltä - toki se on sitä kannattavampaa mitä enemmän ostaa. Risteilyltä lähti mukaan myös suuri osa holittomista juomista. Lue lisää meidän ostosristeilystä ja juomalaskelmista täältä.


Jatkokäyttö

Tavallaan lasken tämän hääbudjetin osalta ”säästöksi” eli rahaksi jota ei ole käytetty ”vain yhtä päivää varten”. Ollaan yritetty minimoida sellaiset hankinnat, joita pitäisi myöhemmin kaupitella eteenpäin ja ostaa sellaista, jolle käyttöä löytyy jatkossakin. Näin ollen muun muassa juhliin hankkimamme taulu tulee jatkossa kodin seinälle, asusteet tulevat käyttöön muissa juhlissa ja esille tulevat valokuva-albumit jäävät hyllyyn perhealbumeiksi. Niiden hankintojen osalta joille ei ole jatkotarvetta pyrimme soveltamaan jompaa kumpaa alla olevista kohdista.


Lainaaminen

Joitain lähipiiristä löytyviä asioita olemme pyytäneet lainaan. Näitä ovat mm. valosarjat ja astioita herkkubuffettiin. Muutamia asioita myös saatiin käyttöömme jo häitään juhlineilta kavereilta - kiitos <3


Hääkirppikset

Facebookista löytyy erilaisia hääkirppiksiä ja hääryhmiä aluettain. Niistä voikin tehdä budjettiystävällisiä löytöjä jos on nopeasti varaamassa tavarat. Meillä ei lopulta ostoksien osalta tärpännyt, mutta kirppikselle menee ehdottomasti myyntiin ne (onneksi aika vähät) tavarat joille ei ole muuta jatkosijoitusta. Sekin on pois häiden lopullisesta hintalapusta. Myös mekko menee myyntiin. (Jos raaskin! No menee se. EI! Kyllä se täytyy... ehkä.)


💚 Budjetti pyöreä nolla

Joihinkin asioihin olimme alunperin budjetoineet rahaa, mutta syystä tai toisesta päädyimme niistä myöhemmin luopumaan. Osa tyypillisistä häähankinnoista sen sijaan nähtiin heti meidän häissä tarpeettomina.


Kutsut ja save the date

Nämä hoidettiin kokonaan sähköisenä: lue täältä save the date -viesteistä ja täältä häänettisivusta.


Heittokimppu

Se ei lopulta tuntunut tarpeelliselta. Vielä ei ole ihan lukkoon lyöty mitä heitän... 


Videokuvaus

Ajatuksena ihan kiva, mutta kun ei ollut meille kummallekaan mikään ehdoton, ei se tuntunut hintansa arvoiselta panostukselta.


Morsiamen kengät ja laukku

Ensin mainittuja ei löytynyt, jälkimmäistä en kokenut tarvitsevani. 


Häitä edeltävä kauneudenhoito

Eli siis manikyyrit, kasvohoidot, mitä näitä nyt on. En ole koskaan ollut (!!) ja vaikka etenkin manikyyriä harkitsin loppui viitsiminen - eikä korona ainakaan sitä lisännyt.


Hääauto

Tämä karsiutui aika alkuvaiheessa ihan käytännönsyistä: ei tosiaan siirrytä kesken juhlan vaan ollaan alusta asti juhlapaikalla, joten tehdään sitten muunlainen ”grand entrance”.


Kuljetus juhlapaikalle

Samaisesta syystä - juhlan aikana ei tarvitse siirtyä - ei myöskään hankittu vieraille kuljetusta.


Tanssikurssi

Tanssikurssi olisi ollut ihan hauskaa yhteistä tekemistä, mutta viimeistään perinteisen valssin vaihtuessa häätanssiin alkoi kotona harjoittelu Youtuben opastusvideoista tuntua sopivammalta. (Ja aina kun siitä mainitsen muistan, että pitäisi taas harjoitella...)  


Häiden siirtyminen aka korona

Ollaan oltu siitä onnekkaita, että häiden siirtäminen ei tuonut meille lisäkuluja. Tai siis toi - kukat ja kampaus tuplana (ensin kuvauksiin ja pian juhlaan) - mutta vähintään saman verran säästimme toisissa kohdissa: vihkimisen siirtyessä viikonlopulta virka-ajalle (maksuista ja käytänteistä kirjoittelin täällä) ja toisaalta vieraita olisi luultavasti kourallinen enemmän jos alkuperäinen suunnitelma olisi toteutunut. 


~Satu~


Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti