keskiviikko 26. elokuuta 2020

Häidemme budjetti - mihin rahaa menee?

Häihin menee rahaa SI-KA-NA. Ja saisi menemään aina vähän lisää. Ja vielä vähän, ja... Oli budjetti mikä vaan, niin sen koostuessa näinkin monesta osasesta käy helposti niin, että jos kaikesta joustaa ”ihan vähän”, niin kohta ollaan reippaasti yli budjetin. Eli oli budjetti iso tai pieni, oli se pennin päälle laskettu tai ei niin just - tehkää budjetti ja seuratkaa sitä. Noniin, siinä päivän opetukset :D Sitten siihen meidän budjettiin. 


Häiden budjetti: n. 10 000€

Vieraita: n. 50

Sijainti: Varsinais-Suomi


Klikkaa isommaksi! Kuvaaja tehty sivustolla: meta-chart.com

Kuvasta näkee tiivistetysti, mitkä meillä söi eniten rahaa. Jonkin verran nuo suhteet toki muuttuvat vierasmäärän mukaan ja sen mukaan, mihin panostaa ja mistä pihistää, mutta kuitenkin isoimmat menoerät on useissa häissä samankaltaiset. Alla kerron tarkemmin mitä mikäkin osio sisältää. Mainittakoon vielä, että häämatka ei tosiaan sisälly tähän budjettiin, mutta muutoin ollaan koitettu merkitä kaikki ja kaiken kokoiset kulut. 


Ruoat

Tarjoilut väkisinkin lohkaisevat ison siivun budjetista. Toisaalta se on myös se, mikä selkeiten muuttuu vierasmäärän myötä. Alku-, pääruoat ja kakku tulevat pitopalvelulta, kun taas herkkubuffan (joka ajaa myös iltapalan asiaa) tarjottavat ostimme makeistukusta tai kaupasta.


Juhlapaikka

Juhlapaikan vuokra, as simple as that. Tähän toki vaikuttaa juhlapaikan koko, luonne ja maantieteellinen sijainti, mutta on silti varmasti monelle iso osa häiden kuluja.


Sormukset

Mulla on kihla- ja vihkisormus, Sulhasella taas vain yksi sormus.


Morsiamen pukeutuminen

Mekon ostin uutena liikkeestä ja oli tietysti suurin erä pukeutumisessa. Asusteiksi hankin korut ja boleron.


Musiikki

Häihimme on tulossa soittamaan bändi. Äänentoistolaitteet on juhlapaikan puolesta, joten loppuillan bilesoittolistaa varten ei tarvinnut vuokrata kamoja.


Valokuvaus

Tämä sisältää hääpäivän dokumentaarisen kuvauksen, potrettikuvat ja häiden jälkeen tehtävän hääalbumin.


Sulhasen pukeutuminen

Sulhanen osti pukunsa valmiina liikkeestä. Päälle tuli vielä asusteet eli paita, kengät, vyö ja rusetti.


Juomat

Juomista suurin osa haettiin ostosristeilyltä, mutta täydennetään hankintoja kaupasta. Tämä  sisältää myös ostosristeilyn hinnan meiltä kahdelta.


Kukat

Ollaan tilaamassa kukat Juhlakukista niin, että pöytiin tulevat asetelmat kokoamme itse, mutta kimppu, vieheet ja kukkarannekkeet tulevat sidottuina. Potrettikuvauksessa olleet kukat ostimme sidottuina kukkaliikkeestä.


Morsiamen laittautuminen

Eli kampaaja ja meikki, jotka molemmat olivat kuvauspäivänä ja tulevat olemaan juhlassa ammattilaisten tekemiä. 


Hääyö

Hääyön vietämme tällä tietoa Naantalin kylpylässä. Jos kuljet taksilla, muista budjetoida myös se!


Kiitokset

Kiitoskortit ja häätiimin muistamiset.


Koristeet ja paperituotteet

Tästä isoimmat osat oli tilattavat paperituotteet (eli menu- ja ohjelmalaput) sekä tarvikkeet n. 70 purkin ja pullon koristeluun. Mutta tämä sisältää myös kaikkea pikkusälää tuikuista vieraskirjaan ja vessakorien sisältöön.


Muuta

Tuo pieni siivu ”muuta” sisältää mm. siivoustarvikkeita - ja mitäpäs muuta kuin käsidesiä!


***


Noniin. Tulipa jaariteltua. Seuraavaksi aion jaaritella teille siitä, mihin rahaa EI mennyt - eli mitä kuluja karsittiin kokonaan tai millä keinoilla saatiin säästettyä.


~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti