lauantai 22. elokuuta 2020

Lasten huomioiminen häissä

Itse ajattelen niin, että kerta lapset ovat oikeasti juhliin tervetulleita ja heitä on sinne tulossa, haluaa heidät myös huomioida juhlien järjestelyissä jollain tavalla. Toisaalta kun lapsia ei osallistu meillä valtavaa määrää (neljä plus muutama vauva), riittää mielestäni pienet huomioinnit. Jos siis haluat huomioida pienen juhlakansan suht vaivatta, voi meidän vinkit sopia sinulle. Arvostan kyllä sitäkin, jos lapsille on vaikka ja mitä omaa ohjelmaa, eikä sitä varmasti voi olla liikaa. 


Kuva: Pixabay

💚 Kutsussa

Teimme jo vieraita kutsuessa selväksi, että kutsu koskee koko perhettä, niin kenenkään ei ainakaan tarvinnut asiaa ihmetellä. Nettisivun ilmoittautumisen yhteydessä on myös nimetty kaikki joita kutsu koskee. Tarkempia muotoiluja ja yksityiskohtia voit lukea save the dateista ja kutsuista kertovista teksteistä. Ilmoittautumisen yhteydessä myös kysytään mm. syöttötuolin tarpeesta ja vapaan tekstin kenttään etenkin pienten lasten vanhemmat ovat kirjoitelleet muitakin toiveita.


(Sivuhuomiona mainittakoon vielä, että kaikki joilla ylipäätään on lapsia ovat saaneet kutsun koko perheelle. Muutenkin kutsuimme kaikki pitkäaikaiset kumppanit, avo- ja aviopuolisot, vaikka emme heitä tuntisi. Sen sijaan muille ei lähtenyt ns. avointa avecillista kutsua.)


💚 Menussa

En tiedä kuinka yleistä on ottaa menussa erikseen huomioon lapset eikä se toki ole välttämätöntä, mutta me halusimme että buffet-pöydästä löytyisi jotain myös erityisesti lapsia silmällä pitäen. Toki vähemmän nirsot lapset löytävät varmasti monenlaista syötävää, mutta koitimme valita myös jotain varmasti lapsille maistuvaa. Kokonaan omaa lasten buffetia ei siis tule, vaan samaan pöytää kaikki ruoat.


Netti on pullollaan mm. hääaiheisia värityskuvia.
Kuva: Coloring pages 101

💚 Ohjelmassa

Tiedän, että joissain häissä lapsille on järjestetty oma tila tai jopa lastenvahti. Mutta kuten alussa totesin, meidän pienelle lapsikatraalle olemme ideoineet simppelimpää ohjelmaa. Helppo mutta mielestäni kiva tapa, joka meillekin tulee, on lasten puuhavihot. Jokainen lapsivieras saa siis paikalleen puuhavihkosen, jossa on erilaisia tehtäviä (kuten labyrintteja, yhdistä pisteet jne.) sekä värityskuvia. Vihot koostin erilaisia kuvia googlettelemalla ja sitten ne vain tulostetaan ja nidotaan. Lisäksi tietysti lapsille katetaan paikoille värikynät.


Katsotaan josko sitä innostuu vielä jotain muutakin ideoimaan! Tässä joitain ohjelmaideoita jotka ovat käyneet mielessä:

- Saippuakuplat, ilmapallot

- Lasten disco tai toivebiisien esittäminen

- Erilaiset aarrejahdit

- Pelit ja lelut

- Lapsille oma salatehtäväpurkki heille sopivilla tehtävillä

- Meillä on herkkubuffa muutenkin, mutta voisi olla myös erikseen lapsille esille naposteltavaa


Kuva: Pixabay

***

Toki ylipäätään vieraiden kanssa jutellessa on tuonut esiin sen, että lapset eivät ole mikään ”välttämätön paha” vaan mukavia vieraita. Olen koittanut ilmaista, että tällöin ihan oikeasti ei myöskään haittaa se, jos joku vähän juoksentelee tai pitää ääntä.


Huomioitteko te lapsivieraita erityisesti?


~Satu~


Lue myös:

Lapset häissä - hitti vai huti?

2 kommenttia:

  1. Kiitos postauksesta! Meille aiotaan myös kutsua eri-ikäisiä lapsia häihin, ja olen kuumeisesti miettinyt, että miten saataisiin viihtymään vauvat, taaperot sekä ala- ja yläastelaiset vieraat. Aarrejahdin ainakin ajattelimme järjestää, mutta katsotaan mitä muuta keksitään vielä tässä vuoden aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, joo, ikähaitari varmasti vielä vaikeuttaa pohdintaa! Meillä vanhin lapsi on tokaluokkalainen, joten ei tarvinnut miettiä erikseen (varhais)teinien viihtymistä. Mutta vuodessa ehtii onneksi ideoida vaikka ja mitä! 😊

      Poista