maanantai 31. joulukuuta 2018

Aatteita vuoden vaihtuessa

Noniin, ensimmäinen vuodenvaihde sormustettuna ja kuukausi hääsuunnittelua takana! :)

Joulukuun teema on ehdottomasti ollut hääpöhinä. Joinain päivinä - etenkin ensimmäisinä kihlautumisen jälkeen - mieli on karannut jokaisessa vapaassa hetkessä häiden pariin. Eikä mitenkään erityisen systemaattisesti, vaan yhtäkkiä voi tulla mieleen joku suht epäolennainen yksityiskohta. Välillä on ollut todellista häähumua ja toinen toistaan hurmaavampien ideoiden ihastelua. Sitten taas toisessa välissä olen jo ehtinyt stressatakin asioita (muun muassa vieraslistaa) ja vähän harmistuakin. 

Nyt on fiilikset kuitenkin tasaantumaan päin ja ollaan tässä joululomalla ehditty Sulhasen kanssa miettiä monia oikeasti tähdellisiä asioita. Meneillään on oikeastaan aika ihana vaihe hääsuunnittelua: ei olla niin ajoissa liikenteessä etteikö voisi tehdä mitään konkreettista, mutta millään asialla ei ole vielä myöskään akuutti kiire. 1,5 vuotta suunnitteluaikaa on meille (ainakin mun mielestä) varmaan juuri optimaalinen. 

Tähän asti suunnittelu on ollut paljolti puhumista, pohtimista ja visiointia. Tosin, nyt kun asiaa pysähtyy ajattelemaan, niin on siitä jotain jäänyt käteenkin:
  • Budjetin raamit eli paljonko maksimissaan aiotaan käyttää ja joitain arvioita menoeristä (joskin se on näin alussa vähän vaikeaa)
  • Vieraslistasta versio, joka tosin vielä elää
  • Juhlapaikkojen kartoittaminen ja listaaminen, ollaan myös päätetty minne laitetaan ensimmäiset tarjouspyynnöt
  • Pääpiirteittäin tehtävälistaa koko häiden suunnittelusta
Mitä ensi vuonna? Alkuvuodesta ensimmäinen ja isoin homma on juhlapaikkoihin tutustuminen ja toivottavasti piakkoin päätöksen tekeminen. Eli ensimmäiset viestittelyrumbat, huh, sitä en erityisesti odota. Paikan varauksen myötä saa hääpäivänkin lukkoon. Keväällä ja kesällä suunnittelen tekeväni myös ensimmäisiä mekko-ostoksia kaasojen kanssa. Loppukeväästä kolkuttelee se vuoden rajapyykkikin, katsotaan mitä kaikkea ollaan saatu siihen mennessä aikaiseksi!

Uteliaana kohti vuotta 2019 ;)

Hyvää uutta vuotta kaikille!

~S~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti