perjantai 15. tammikuuta 2021

Häätiimin työnjako

Palataan vielä hetkeksi itse hääjuhlaan ja tarkemmin sanottuna siihen, millä tavoin me hyödynsimme häätiimiä ja muita avuliaita läheisiä häiden järjestämisessä. Häätiimiimmehän kuului kaksi kaasoa, bestman ja seremoniamestari. Kaasoja ja bestmania kysyttiin pesteihin lähestulkoon heti kihlojen jälkeen, kun taas seremoniamestarin roolia ja tarvetta pohdiskelimme hetken. Kun siihen päädyimme, löytyi luonteva henkilö siihenkin kaveripiiristä. 


Häätiimi. Kuva: Hanne Kankare (muokkaus: minä)

💚 Suunnittelu ennen häitä

Olenkin maininnut, että koko muu häätiimimme asuu pääkaupunkiseudulla, joten tiesimme, että kovin montaa live-tapaamista tuskin saadaan järjestettyä. Ehdimme tavata alkuvuodesta koko porukalla ihan tutustumisen merkeissä, mutta syksyllä pidimme enää videopuhelun ennen juhlaa (koska korona, koska kaason vauva, koska logistiikka). Videopuhelussa kävimme läpi päivän aikataulun ja viimeiset käytännönasiat. Näiden lisäksi meillä oli toki Whatsapp-ryhmä, jossa hoidettiin nopeampia juoksevia asioita.


Tärkeimmät häiden dokumentit löytyivät Google drivesta, josta ne sai helposti jaettua koko häätiimin nähtäväksi. Osa toki koski vain hääparia, mutta myös häätiimille jaettiin liuta tiedostoja:


- Paikkakartta ja pohjapiirustus

- Vastuualuejako

- Lista juhlapaikalla majoittujista huoneiden jakamista varten

- Alkuinfo: muistilista juhlan alkuun kerrottavasta infosta (käytännönasioita sekä ohjelmasta, kuten salatehtäväohjeistus)

- Juhlan purku: mitä juhlapaikalta tulee mukaan eli mikä kaikki on meidän ja säästettävää

- Aikataulu: tästä aikataulutiedostosta olin kovin ylpeä :D (kts. alta) Vasemmassa reunassa näkyy pääkohdat niin, että boldatut ajat on sovittu jonkun ulkopuolisen tahon kanssa (esim. catering jne). Sen jälkeen jokaisella on oma sarake tärkeimmistä huomioitavista asioista. Näissä mm. musiikeista vastanneelle bestmanille soittolistat ja seremoniamestarille juonnot. Ja viimeiseksi tietenkin vielä muuta huomioitavaa. Hääjuhlan aikataulu - klikkaa isommaksi!


💚 Häätiimin vastuualueet

Kaasot:

- Morsiamen polttareiden järjestäminen

- Leikin suunnittelu ja vetäminen

- Herkkubuffan avaus ja täydennys

- Baarin avaus ja täydennys

- Kynttilöiden sytytys


Bestman:

- Sulhasen polttarireissun järjestäminen 

- Musiikkivastuu: tausta- ja bilemusiikit, musiikkilaitteiden käyttö

- Avainvastaava ja majoituksen avainten vastaanotto


Seremoniamestari:

- Vieraiden ohjaaminen juhlan alussa

- Ohjelmien juonto

- Aikataulussa pysyminen


💚 Muu apu

- Juhlapaikan koristelu: koristelu hoidettiin perjantaina pääasiassa turkulaisten ystävien ja perheenjäsenten voimin (jälleen logistisista syistä häätiimin matkatessa kauempaa)

- Koristeiden purku: juhlapaikan ja koristeiden purusta juhlan päätteeksi huolehti häätiimi meidän sisarukset apuna. Operaatio oli kuulemme sujunut myöhäisestä ajankohdasta huolimatta sujuvasti. Tässäpä vinkki vitonen: kannattaa jo ennen juhlaa kysyä tähän apukäsiä, jottei käy niin, että kaikki liukenevat paikalta ja purkuhommiin jää vain pari häätiimiläistä. Mekin olimme kysyneet kourallista ihmisiä etukäteen avuksi, mikä selkeytti hommaa. 

- Ruokien kuljetus: koska olimme itse häiden jälkeisen päivän nautiskelemassa kylpylästä ja juhlapaikka piti tyhjentää, pyysimme vanhempiani poikkeamaan sunnuntaina kotimatkallaan viemään ylimääräiset ruoat meille kotiin, jotta ne sai jääkaappiin. (Muut tavarat lastattiin purun yhteydessä meidän autoon, jonka haimme sunnuntaina juhlapaikalta). 


Kaasot ja bestman. Kuva: Hanne Kankare (muokkaus: minä)

💚 Kiitokset

Varsinaiselle häätimille koottiin lahjapussit, jotka jätettiin vaivihkaa heidän huoneisiinsa (häätiimi yöpyi juhlapaikan majoituksessa). Pussit sisälsivät kukin kortin kiitoksin, lahjakortin, suklaata ja skumppa- tai konjakkipullon. (Ainiin, ja kaasoille olin vielä teettänyt kieli poskessa yläasteaikaisia valokuvista ”parhaimmiston” - eli hulluimmat jotka löysin - kun ollaan pitkään puhuttu, että pitäisi katsoa niitä läpi). Juhlapaikkaa koristelemaan tullutta talkooväkeä lahjottiin klassisesti pizzalla.


~Satu~


💚 Lue lisää:

Seremoniamestari - kuka, mitä, miksi?

Tukijoukot ja kaasokosinta

- Kaasojen esittelyt: kaaso E ja kaaso T

Häätiimin Helsinki-päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti