lauantai 28. marraskuuta 2020

Kaikki häiden koristeista


Ruoditaan tällä kertaa häiden koristeita ja visuaalista ilmettä. Yleiskommenttina todettakoon heti alkuun, että olin todella tyytyväinen juhlien ilmeeseen, vaikka itsen sen sanonkin. En pidä itseäni erityisen visuaalisena ihmisenä ja jännitin koristelujen suunnittelua ja yhteinäisen kokonaisuuden luomista. Lopputulos onneksi vastasi mielikuvia ja sopi ylipäätään tuohon juhlatilaan sekä vuodenaikaan.


Klikkaa suuremmaksi!

💚 Kattaus ja paperituotteet

Kattauksen nimikiekot, kukkapurkit ja pöytänumeroliput olivat kaikki itse askarreltuja (lähestulkoon ainoat mitä näihin häihin ylipäätään askarreltiin). Ohjelma- ja menulaput tilattiin Vistaprintiltä. Otin heidän malleistaan valmiin pohjan, jota lähdin muokkailemaan. Suunnitteluvaiheessa sai siis tekstien sisällön, värin ja fontin lisäksi myös lisäiltyä kuvioita ja kuvia (joko omasta kirjastosta tai valmiista kuvituksista). Mahdollisuudet ovat siis aika lailla rajattomat ja eri elementtien pyörittely suunnitteluohjelmalla oli helppoa. Tyyli- ja väri-inspiraationa toimi luonnonläheisyys. Tuo kuvitettu ohjelma oli ideana ollut mielessä jo pitkään ja olen tyytyväinen sen toteutumiseen. 💚 Kukat

Päätin ottaa pienen riskin ja tehdä kukka-asetelmat pöytiin itse vailla minkään asteen kokemusta asiasta :D Toisaalta en halunnutkaan liian huoliteltua ilmettä. Kukat tilattiin Juhlakukilta ja lajeiksi valikoitui valkoisia ja vaalenpunaisia neilikoita, harsokukkaa sekä lisää vihreyttä tuomassa ruskusta. Asetelmien teko meni lopulta yllättävän sujuvasti (yhdeltä ihmiseltä muutama tunti) vaikka purkkeja ja pulloja oli kymmenittäin. Ei siinä toisaalta ehtinyt kovin tarkkaan yhden purkin äärellä visioimaan ja asettelemaan, mutta ei mielestäni ollut tarvekaan: haettiin sopivaa epäsymmetriaa. Maljakoina toimivat purkit olivat myös kaikki hieman erilaisia keskenään.
💚 Valot

Valoja päätettiin lisätä koristeluun siinä kohtaa, kun juhlat siirtyivät toukokuulta syyskuuhun ja illan hämärä piti huomioida. Olinkin haaveillut tunnelmallisista valoista häihin, mutta toukokuussa ne eivät ehkä olisi päässet oikeuksiinsa. Häiden siirtyminen sinetöi kuitenkin päätöksen lisätä pöytiin (led)tuikut ja koristella salin pylväät valosarjoilla. Ja ai että, kyllä kannatti! Illan pimetessä valot loivat satumaisen (pun not intended...) tunnelman kun sadat pikkuvalot vielä heijastuivat salin isoista ikkunoista. Pihalle laitettiin kourallinen ulkotulia. 


💚 Ympäristö ja juhlasali

Toki oman osansa ilmeeseen ja tunnelmaan loi jo itse juhlapaikka. Ihastuimme juhlasalin isoihin ikkunoihin, ja niistä näkyvä vehreys loikin pohjan koko kattaukselle. Syyskuussa ruska ei ollut vielä päässyt vauhtiin, joten näkymä oli enemmän kesäinen kuin syksyinen. Juhlapaikan puutarhaa ja ympäristöä hyödynsimme tosiaan myös pitämällä alkuseremonian puutarhassa ja osa vieraista käyskenteli ulkosalla tauoillakin.


~Satu~


Lue lisää:

- Askarteluohjeet: pöytänumerot, puiset paikkakortit, kukkaruukut


Kuvat: Hanne Kankare (ensimmäinen salikuva vieraan ottama)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti