💚 Ruokailu
Pitopalveluna meillä oli Ahoska Catering. Ruokailu oli katettu buffetiksi yhteen sivuhuoneista, josta ruoat haettiin pöytäkunnittain (you know, koska korona). Ruokailu oli jaettu kahteen osaan: kylmät alkuruoat ensimmäisellä kierroksella, toisella kierroksella lisätty myös lämpimät pääruoat. Tässä menumme kokonaisuudessaan:
Salaattia, mansikoita ja halloumia & balsamicosiirappia
Pastasalaattia Nizzan tapaan
Tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa
Graavattua lohta & limeaiolia
Savuporomoussea ruischipsillä
Tilliperunoita
Mureaa häränrintaa tummassa rosmariinikastikkeessa
Paahdettua parmesanperunaa
Hunajalla glaseerattuja uunijuureksia
Lihapyöryköitä
Linssitäytettyjä paprikoita (Kasvissyöjille ja vegaaneille)
Ciabattaa ja saaristolaisleipää
Yrttilevitettä ja voita
💚 Alkumaljat ja ruokajuomat
Suurin osa juomista haettiin ostosristeilyltä - siitä tarkemmin tässä postauksessa. Alkumaljat juotiin ulkona alkuseremonian yhteydessä. Skumpan rinnalla oli holittomana vaihtoehtona Pommac, jonka järkeilimme sopivan niin aikuisille kuin lapsille. Ruoan kanssa tarjoilijat kaatoivat kaksi kaatoa valko- tai punaviiniä, jonka jälkeen pullot jätettiin pöytiin. Ruoan kanssa oli esillä myös kivennäisvettä, sitruunanmaulla tai ilman.
💚 Kakku
Myös kakku tuli pitopalvelumme kautta ja se oli perinteistäkin perinteisempi marjainen kermakakku. Jonkun mielestä ehkä tylsä tai liian monesti nähty, mutta omasta mielestäni juuri paras maultaan. Okei, jotkut suklaakakut on kyllä myös hyviä, mutta ne ovat sitten taas niin raskaita, että hyvä jos jaksaa yhden palan. Meidän kakkumme olikin ihanan raikas ja maukas! Ja ilmeisesti maistui muillekin, ainakin santsikierroksista päätellen.
💚 Herkkubuffa ja baari
Sulhanen on meistä enemmän makean perään ja häntä ajatellen alunperin ehdotin illaksi avattavaa karkkibuffaa. Illan tarjottavien osalta piti toki miettiä myös mahdollinen ilta-/yöpala. Totesimme molemmat, että yleensä häissä ei ole jaksanut syödä isompaa yöpalaa kaikkien herkkuruokien jälkeen. Halusimme kuitenkin, että tarjolla on muutakin kuin makeaa pitämään pikkunälkää. Niinpä päädyimme laajentamaan buffan herkkubuffaksi, jossa karkit saivat rinnalleen paria eri lajia pähkinöitä, sipsejä ja ruissipsejä. Suurin osa herkuista tilattiin Urjalan makeistukusta, täydennyksin kaupasta. Herkkubuffa oli juhlapaikan aulassa olevalla baaritiskillä, mistä löytyi myös - ylläri ylläri - baari: viiniä, viskiä, olutta, siideriä, lonkeroa ja holittomia vaihtoehtoja. Sekä baari että herkkubuffa avattiin juuri ennen kakkukahveja loppuiltaa ajatellen.
(Juomien määrästä en osaa ladella viisauksia: niitä oli tietenkin aivan liikaa, sillä olimme hankkineet juomat kesällä ennen kuin vierasmäärä oli varmistunut ja koronahan rokotti sitä oikein kunnolla. Eli se on ainakin varmaa, että hyvän tovin kaikille meillä vieraileville tyrkytetään jämäjuomia :D)
~Satu~
💚Lue lisää:
- Pitopalvelun valinnasta: Meillä on pitopalvelu!
- Tapaaminen pitopalvelun kanssa ja muistilista häiden tarjoiluista
Kuvat: Hanne Kankare, paitsi kilistyskuva vieraan ottama
Kiitos tästä kirjoituksesta. Yritän lukea muiden järjestämien juhlien ruoka- ja juomapuolesta koska ystävälläni on häät tulossa Helsingissä ja hyvissä ajoin catering asiat täytyisi hoitaa tietenkin kuntoon. Herkkubuffa ja baari on jo listalle laitettu mutta täytyisi vielä miettiä noita ruokailun vaihtoehtoja. Liharuoka on ainakin morsiamen valinta pääruoaksi kuten teidän juhlissa oli. Tämän lisäksi täytyy vielä lähempänä ajankohtaa miettiä muiden vieraiden ruokailutottumukset. Yhden catering palvelun jo löysin joten täytyy olla yhteydessä ja kysyä alustavaa mahdollisuutta hoitaa catering kaverin häihin. https://www.loistocatering.fi/
VastaaPoista