lauantai 14. marraskuuta 2020

Kaikki häiden musiikeista

Häiden musiikkeja valitessa törmäsi ongelmaan, että lopulta aika harva kappale pääsee kunnolla esille. Mitkä siis haluamme nostaa erillisiksi esityksiksi saati häätanssiksi? Pohdintaa käytiinkiin pitkään. Kerroinkin jo aiemmin, että muutama kappale kuultiin ystäviemme esittäminä. Seuraavaksi paljastuksia häätanssista loppuillan jorailuihin.💚 Häätanssi

Häätanssia valitessa hyllytettiin melko nopeasti suomalaiset valssit. Jotenkin vaan mikään sanoituksista ei tuntunut oikealta (joko liian surullisilta tai muuten ei omaan tyyliin sopivalta). Harkinnassa oli myös instrumentaaliset valssit, mutta ruvettiin myös miettimään häätanssiksi muuta kuin perinteistä valssia. Lopulta biisiksi valikoitui Lady Gagan kappale Always remember us this way A star is born -elokuvasta, eli tämä:Suoraan sanottuna en oikein edes muista miten tähän biisiin päädyttiin. Oltiin aikanaan katsomassa leffa yhdessä ja jälkikäteen tuli fiilisteltyä soundtrackia. Jollain kuuntelukerralla taisi vaan palaset loksahtaa, ja ehdotin tuota kappaletta Sulhaselle. Sen jälkeen konsultoin Googlea mahdollisista tanssiaskeleista tuohon biisiin ja tanssitreenit pääsivät alkamaan. Omasta mielestäni oli itse asiassa aika kiva, että meidän biisiksi valikoitui näinkin tuore kappale: siihen ei liity vanhoja muistoja, vaan melkein alusta asti sen on mielessään liittänyt meihin ja häihin. Ja lyriikathan sopivat häihin vallan mainiosti:

”But all I really know

You're where I wanna go

The part of me that's you will never die


So when I'm all choked up

And I can't find the words

Every time we say goodbye

Baby, it hurts

When the sun goes down

And the band won't play

I'll always remember us this way”


💚 Bändi
Häidemme bändinä toimi Two with cherry, joka soitti kaksi 45 minuutin settiä. Ensin tanssittiin keskenämme häätanssi, sen jälkeen pari valssia valssattiin vieraiden kanssa. Sitten vaihdettiinkin pop/rock/punk -kategoriaan, jossa meno vain koveni jälkimmäisen setin loppua kohden! Biisivalikoima oli sekoitus uudempaa ja vanhempaa, ja olikin hauska nähdä kaiken ikäisiä vieraita tanssilattialla. Itselle hauskimpina jäi mieleen mm. Edge of glory, Basket case ja 1972 (jota luonnollisesti hoilattiin täyttä kurkkua). Kaiken kaikkiaan iso kiitos ja suositus meidän bändille. Nelihenkiseltä bändiltä taipui monipuolisesti niin biisit kuin soittimetkin, ja saatiinpa jopa sekä mies- että naissolistit. Lue lisää bändin valinnasta tästä postauksesta.

Kuvakaappaus Applen musiikin soittolistoista

💚 Soittolistat 

Bändin ja vieraiden esitysten lisäksi häitä varten oli luonnollisesti koottu useampikin eri soittolista. ”Häät alkuun” -listalta löytyi hyvän fiiliksen rakkauslauluja soimaan taustalle vieraiden tervehtimisen aikana (mm. Ota minut tällaisena kun oot, Marry you ja rokkiversio Here comes the bride:sta). Taustamusiikkina ruokailujen aikana soi instrumentaalista musiikkia leffa- ja tv-teemalla: lempisarjojemme tunnareita, lempileffojemme soundtrackeja ja olipa joukossa muutama intrumentaalinen Disney-biisikin. Kimpun heittoa varten oli kaavailtu - mikäs muukaan kuin - Beyoncén Single ladies, mutta se jäi lopulta kuulematta kun kimppu heitettiin ulkosalla.


Bändin settien jälkeen soimaan pärähti eeppinen bilesoittolista (vaikka itse sen sanonkin :D). Tuo soittolista on itse asiassa toiminut monena pimeänä tai muuten ankeana aamuna hyvänä herättävänä musiikkina, eli se vaivannäkö ei jäänyt vain yhtä iltaa varten. Täysin omasta subjektiivisesta mielestäni parhaita jorattavia hääsoittolistalta:


- Kaikki Abba (Vaikeinta oli rajata että listalla oli muutakin :’D No ei sentään...)

- Anssi Kelan versio 2080-luvulla -kappaleesta

- Tarkenee (JVG)

- Toinen ilmeinen JVG: Häissä

- Raise your glass (Pink)

- Kaija (Kasmir)

- Pulp fiction (Haloo Helsinki!)

- Madafakin darra (Roope Salminen & koirat)


... to name a few. Bilelistan soidessa ainoa joka olisi jaksanut/halunnut/kehdannut vielä tanssia taisi olla allekirjoittanut, mutta onneksi sain välillä seuraa - ehkä säälistä tai velvollisuudentunnosta. No, hauskaa oli joka tapauksessa! Nyt olenkin raihnainen 30-vuotias ja korona on muutenkin vienyt pippalot ja illanvietot, joten täytyikin ottaa kaikki ilo irti tuolloin... ;)


~Satu~


Ps. Häissämme ei lopulta kuultu blogini nimikkobiisiä ;) Se oli kyllä mun hääfiilistelysoittolistalla (tietenkin oli erikseen sellainen!) jolla virittäydyin häätunnelmaan suunnittelurupeaman aikana. 


Kuvat: Hanne Kankare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti