lauantai 30. toukokuuta 2020

Huomenlahjakuvauksessa

Päätin antaa Sulhaselle hankkimani huomenlahjan nyt vihkimisen yhteydessä. Osin siksi, että ollaanhan nyt naimisissa - mutta suurelta osin myös siksi, etten yksinkertaisesti enää jaksanut pimittämistä :D Kävin nimittäin huomenlahjakuvauksessa jo puoli vuotta sitten, joten jo oli aikakin paljastaa yllätys!

Kuva: Pauliina Tähkäpää
💚 Kuvauspäivän kulku 
Tunnetusti en osaa huijata ja siksi mulle onkin suuri henkilökohtainen voitto se, että onnistuin tämän salaamaan Sulhaselta, ha! Huomenlahjakuvia suunnitteleville huomioksi: voi vaatia hieman järjestelyjä, että onnistuu livahtamaan ulos lökävaatteissa (ettei jää painaumia) massiivisten kantamusten kanssa ja palaamaan täydessä tällingissä - herättämättä epäilyksiä. Itsehän junailin Sulhasen päiväksi kokonaan eri kaupunkiin...

Olin vähän haaveillut kuvauksiin menemisestä jo jonkin aikaa ja tiesin myös, että haluaisin valmiin paketin joka sisältäisi kuvauslokaation, kampauksen ja meikin. Kun syksyllä tuli vastaan tällainen kuvauspäivä kuvaajalta jonka tyyli miellytti, en miettinyt kovin kauaa kun homma oli varattu. Kuvaajaksi valikoitui Pauliina Tähkäpää ja kampauksen sekä meikin puolestaan loihti Sonja Määttänen. Setti kesti kokonaisuudessaan muutaman tunnin: ensin laittautuminen ja sitten tunti itse kuvausaikaa. Tuo päivähän oli suorastaan hemmottulua, kun sai istua ammattilaisen laitettavana skumppalasi kädessä - ah!

Mites se itse kuvaus sitten? Valehtelisin jos väittäisin etten lainkaan jännittänyt, mutta se kyllä hälveni pian. Pauliina ja Sonja olivat mukavia, taustalla soi hyvä musiikka ja tunnelma rento (skumppakaan ei haitannut). Olin miettinyt etukäteen haluamani asut ja käytin omasta kaapista löytyviä vaatteita, mutta olisi ollut myös mahdollista lainata esim. erilaisia neuleita. Kuvatessa Pauliina antoi tarkat ohjeet siitä, miten asettua ja minne katsoa, joten kuvattavana ei tarvinnut miettiä osaako poseerata (en olisi muuten osannut! :D). Pauliina myös kannusti ihanasti kuvien ottamisen lomassa, ei kertaakaan tullut olo että tekisi jotain huonosti tai olisi ”vääränlainen”.

Kuva: minä
💚 Miksi mennä boudoir-kuvaukseen?
En voi puhua muiden puolesta, mutta itseäni ainakin houkutti buusti itsetunnolle ja kehomyötätunnolle. Ja mikäs siihen sen parempi tapa kuin laittautua ja olla kerrankin oikeasti ammattilaisen kuvattavana? Hyvää vastapainoa arkisille kännykkäräpsäisyille. Lahjanäkökulmasta taas oli mukava yllättää ja ilahduttaa toinen - tai Sulhanen ainakin vaikutti tykkäävän lahjasta :) Lahja, jollaista ei tule toiste hankittua, ei ole materiaa (tai no, teetin kuvat paperisena, mutta kuitenkin) ja tukee vieläpä paikallista ammattitaitoa. Not too bad, eh?

Kuva: Pauliina Tähkäpää, rajaus: minä
💚 Pitäiskö munkin...?
No, kaikesta tästä ehkä voi päätellä, että itse ainakin olin todella tyytyväinen että menin. Boudoir-kuvauksenhan ei tarvitse olla lahja toiselle, vaan voi mennä myös omaksi iloksi, tai sekä että :) Kuvaukseen voi mennä siviilisäädystä, iästä, tai koosta riippumatta! Kuvia on toki mallista ja kuvaajasta riippuen erilaisia, mutta omani olivat nimenomaan sensuelleja (hieno sana, eikö?) enemmän kuin äärirohkeita. Eli jos huomaat nyt miettiväsi, että houkuttaisi, niin rohkeasti vaan!

Oletko ollut tai meinaatko mennä boudoir-kuvaukseen?

~Satu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti