sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Maagiset polttarit, osa 1Viime viikon lauantaina mua vedettiin kunnolla höplästä. Mulle oltiin lähetetty pöllö, joka kertoi polttareiden ajankohdaksi 22.2.. Sen sijaan viime lauantaina mun oli tarkoitus mennä keilaamaan yhden ystävän kanssa. Joopa joo :D Todellisuudessa kaikki oli juonta polttareiden ajankohdan salaamiseksi. Oli mulla käynyt pieni epäilys mielessä, toki, mutta silti olin kyllä ainakin 90% varma, että polttarit olisivat olleet väitettynä ajankohtana. Ja hah, kuulemma Sulhanenkin oli ollut mukana juonessa reilu kuukauden ajan. (Joskin tiesin, että häneltä on turha udella mitään, pokka on sitä luokkaa).

Olin tosiaan mennyt perjantaina nukkumaan autuaan tietämättömänä tulevan viikonlopun riennoista - onneksi en kukkunut supermyöhään! Viikonloppuisin nukun aina pitkään ja sikeästi, toisin kuin Sulhanen joka herää melkein yhtä aikaisin kuin arkisinkin (I know...!). Viime lauantaina havahduin kuitenkin siihen, että Sulhasella soi herätyskello. Ihmettelin tätä hieman, mutta käänsin kylkeä ja jatkoin unia. Heräsin kuitenkin uudestaan siihen, että oveen koputettiin vähän ennen yhdeksää. Jopa unentokkuraisena ei mennyt kauaa arvata, kuka se voi olla. Pian eteisestä kuuluikin supinaa: ”Nukkuuko se vielä?” ”Joo!”. Heräilin pöllämystyneenä ja eteisessä vastassa olivat kuin olivatkin kaasot. Taustalla soi Harry Potter-leffojen tunnari.

Sain käteeni kirjeen, jossa kerrottiin, että Tylypahkaan haetaan uutta jästisyntyistä opettajaa ja että lautakunta seuraa päivän ajan valmiuksiani kyseiseen pestiin. Kirjeessä kerrottiin myös mitä tulee pakata mukaan. En todellakaan ole aamuihmisiä, joten suhailin varmaan 20 kertaa ees taas yrittäen päättää mitä pukea päälle :’D Ohje oli lähteä tyhjällä vatsalla, mutta minut hyvin tuntevat kaasot tarjosivat kuitenkin aamuteen (en lähde koskaan kotoa ilman että tee on juotu).

Kun kamat oli kasassa ja lähdön hetki lähestyi täydennettiin varustustani vielä noidanhatulla, kaavulla ja taikasauvalla. Sain linkin puhelimella toimivaan karttaan - joka oli tyhjä! Tämä kartta nimittäin aukesi vasta kun vannoi että on pahat mielessä... ;) (Myöhemmin kuulin, että sivu oli seremoniamestarimme J:n itse koodaama varta vasten minulle - eeppistä!)

Ensimmäisen kohteen taikasauva antoi vihiä tulevasta...
Ensimmäisenä suuntasimme ystävieni kotiin, jossa odottivat loput polttariosallistujat. Olin etukäteen jännittänyt moniko pääsee paikalle, ja ilokseni melkein kaikki olivat päässeet! Syötiin herkullista brunssia, juotiin skumppaa ja viimeistään tässä kohtaa alkoi aivotkin virkistymään. Oli myös ensimmäisen taitotestin vuoro: loitsimistaitojani testattiin niin, että minun piti esittää loitsuja pantomiimina ja muiden arvata. Tämä sujui erittäin hyvin - kiitos asiantuntevien arvailijoiden!

Kun oli taas aika jatkaa matkaa, oli kartalle mystisesti ilmestynyt seuraava kohde. Tähän väliin voin tunnustaa, että suuntavaisto ei todellakaan kuulu vahvimpiin alueisiini. Suuntasin meidät aina suunnilleen sinne päin minne mielestäni oltiin menossa, ja sain kyllä kuulla porukalta korjaavat liikkeet jos reittivalinta ei ollut ihan optimaalinen :D Kohteeksi paljastui Stocka, jonka tarkoituksen oivalsin vasta kun kosmettiikaosastolla kaaso haki myyjää. Vuorossa oli muodonmuutos (get it?) eli pikameikki. Koska en normaalistikaan käytä paljon meikkiä toivoin melko hillittyä settiä. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja meikit pysyivät myös hyvin, vaikka koko päivän satoi!

Seuraava kohde oli Cafe Siriuksen yläkerrassa oleva tila. En tiedä, oliko Sirius sattumaa vai ei, mutta sopi joka tapauksessa hyvin :D Vuorossa oli pimeyden voimilta suojautumista, päättelyä, numerologiikkaa yms. vaativa koe - nimittäin itse tehty pakohuonepeli! Potter-teemalla, tietenkin. Oli lukkoja, koodeja, avaimia, Viisasten kivi -kirja, ikijää, morsetusta... Niin ja pitipä käydä kirjastonkin puolella noutamassa salainen viesti. Tähän oli siis todella panostettu!


Onneksi pulmia ei tarvinnut ratkoa yksin, vaan kaikki (paitsi laatijat) saivat osallistua. Saatiin lopulta kaikki tehtävät ratkaistua, mutta ei taidettu ihan pysyä tunnin aikarajassa, krhm... Mutta ainakin selvisin kriittisestä osasta enkä vaipunut menneiden heilojen muistelun äärelle!

Klikkaamalla saat kuvan isommaksi!
Koska teksti olisi muuten pitkä kuin nälkävuosi, kerron miten ilta jatkui seuraavassa osassa...

~Satu~

Kuvat: minä ja polttariosallistujat

4 kommenttia:

 1. Vaaau, täällä toinen Potter-fani ihailee tätä panostusta! Kuulostaa huikealta, maltan tuskin odottaa jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä potteristin unelma! Enkä todellakaan ollut joukon ainoa joka taisi olla teemasta innoissaan... :D Jatkoa tulee pian ;)

   Poista
 2. Kuulostaa aivan mahtavalta! :D Ja vau mikä panostus, ei voi kuin ihmetellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä tosi kivaa ja uskomatonta miten paljon mua ajatellen oli panostettu! :)

   Poista