sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Paikkakortit puusta - Superhelpot askartelut osa 3

Tartuttiin heti ensimmäisenä yhteisenä lomapäivänä hääaskarteluprojektia sarvista. Tällä kertaa vuorossa oli paikkakorttien tekeminen. Voisi sanoa että vihdoin, sillä läjä puukiekkoja on odotellut parvekkeella jo hyvän tovin. Idea puukiekoista paikkakortteina on ollut mielessä jo hääsuunnittelujen varhaisvaiheista. Koivusta elementtinä tulee itselle erityisen vahvasti mieleen keväinen luonto, mutta puu nyt sopii kattaukseen vuodenajasta riippumatta, joten emme lähteneet muuttamaan ratkaisua juhlien siirtyessä syksyyn.Tarvitset:

- Puukiekkoja (vieraiden määrän + muutamia ylimääräisiä harjoitteluun ja mokaamisen varalta)

- Hiomapaperia
- Sopivan tussin


  1. Tee/hanki puukiekot. (Me saimme nämä anopin pihasta hänen valmiiksi sahaaminaan.)
  2. Hio toinen puoli ja siisti ylimääräiset röhnät. (Toki puu saa näyttää puulta, mutta roikkuvat sammalet yms. siistimme. Hiominen puolestaan helpottaa kirjoittamista.)
  3. Kirjoita nimet tussilla. (Kannattaa huolella pyyhkiä ja puhallella hiomisesta tullut pöly pinnalta pois, jotta jälki tarttuu kunnolla.)

Plussat ja miinukset: 

Tämä projekti yllätti positiivisesti kestollaan: olin varautunut pidempään rupeamaan, mutta teimme suurimman osan valmiiksi yhdeltä istumalta niin, että toinen hioi ja toinen kirjoitti. Sen sijaan huomasin, että lopputuloksesta oli vaikea saada niin siisti ja hyvä kuin visioissani ja inspiraatiokuvissa: hiomisesta huolimatta pinta on toki hieman epätasainen ja vaati usein monta kerrosta kirjoitusta. Ja olin vielä ehdottomasti halunnut tehdä kaunolla... Lopputulos näyttää kivalta kun katsoo vaikka montaa kerralla ja varmasti siis pöydissä toimii oikein hyvin, mutta pelkään että joukossa on yksilöitä jotka eivät lähitarkastelussa ole täydellisiä. Voi olla, että muutaman kirjoitan vielä uudestaan... mutta enimmäkseen lopputulos oli ihan riittävän hyvä. :)


Pikku apuri :D


Millaiset paikkakortit teille tulee?


~Satu~


Lue myös:

DIY kukkaruukut & herkkupussit

Kuinka askarrella häihin mahdollisimman vähän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti