lauantai 7. maaliskuuta 2020

Kuinka askarrella häihin mahdollisimman vähän? Superhelpot askartelut osa 1

Tiedättekö ne ”helpot” hääaskarteluideat? Ne, missä on 15 vaihetta ja tarvitset noin 20 asiaa, joista yksi on about aina kuumaliimapyssy? Voin kertoa, että tällaiselle kuin minä - jolle Erikeper-pullokin on vähän hankala - ne ovat suhteellisen pelottavia. Siltä varalta, että linjoilla on muita samankaltaisia, päätin jakaa meidän häiden askarteluprojektit - joiden vannon olevan ihan lällyhelppoja.

Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että jos haluaa selvitä häistä mahdollisimman vähällä askarteluahdistuksella, niin miten teet sen? Don’t get me wrong: todellakin ihailen toisten hääparien luomuksia ja niihin laitettua aika- ja taitopanosta! Mutta kun se ei ole yhtään oma juttuni ja aiheuttaisi suhteettoman paljon stressiä - nimim. en osaa edes leikata suoraan. :D


Tässä joitain vinkkejä joilla minimoida kaikenlaisten leikkureiden, liimojen ja mitä-näitä-nyt-on tarve:

💚 Tee elektronisesti se minkä voi
Tämä on helpottanut itseä paljon, sillä en laske tabletilla räpeltämistä askarteluksi. Save the datet  lähtivät kuvakollaasina, kutsut häänettisivuna ja myös kattaukseen tulevat menut/ohjelmat muokataan tietokoneella mieleisiksi ja sitten tilataan. Me ollaan näköjään aika monessa asiassa päädytty sellaiseen ratkaisuun, että ideoidaan itse ja tehdään elektronista leikkaa-liimaa -hommaa, mutta jos haluaa päästä vielä helpommalla, niin toki esim. kutsu- tai infopohjia voi tilata myös valmiista valikoimasta.

💚 Juhlapaikan valinta
Meillä yksi juhlapaikan valintakriteereistä oli se, ettei se tarvitse hirveästi sitä sun tätä näyttääkseen hyvältä. Toki tämä päätös lohkaisi ison osan budjetista, mutta säästää aikaa, rahaa ja hermoja koristelujen osalta.

💚 Sopivasti ei-perfektionisti
Itse olen koittanut pitää vähän sellaista sopivaa ”ei se oo niin just” -mentaliteettia: tarvitseeko jokainen sivupöytä tai -huone uniikit koristeet? Oisko ne tuolit kuitenkin ihan ok ilman huppuja tai rusettihärpäkkeitä? Eli siis luopuu joistain ei niin kriittisistä projekteista.

💚 Ole realistinen
Jos jotain päätät kuitenkin askarrella, valitse simppeleitä ideoita - saat itsetehdyn tuntua ilman hermoromahdusta. Se tarkoittaa sitä, että ei ehkä lähde toteuttamaan kaikkea hienoa mitä bongaa Pinterestistä tai hääblogeista. Itse olen alusta asti tiennyt, että näissä asioissa mennään varmaan sieltä mistä aita on matalin. Ole realistinen myös ajankäytön suhteen: aloita mahdollisimman ajoissa se mitä voit, ja pyydä tarvittaessa lisätyövoimaa - kts. seuraava kohta:

💚 Kilauta kaverille
Ehkä lähipiirissäsi on joku askarteluintoinen, jonka voit lahjoa esim. ruoka- ja oluttarjoilulla neuvonantajaksi ja apukäsiksi?


Pian on luvassa niitä meidän askarteluja!

Oletko DIY-fani, sitä kammoava - vai kenties jotain siltä väliltä?

~Satu~

Kuvat: Pixabay

2 kommenttia:

  1. Me ollaan otettu tavoitteeksi, että meidän häihin ei tulisi mitään itse askarreltua :) Meillä on kaksi pientä lasta ja oma aika vähissä, ja läheisilläkin on omat kiireessä. Mä tykkään periaatteessa askarrella mutta samaistun tuohon mitä kirjoitit suoraan leikkaamisesta :) Ja kaasona ollessani huomasin, että mulla menee nopeasti maku askarteluprojektista, jos pitää tehdä sama työvaihe monta kymmentä tai jopa toista sataa kertaa. Meilläkin juhlapaikka valittiin niin, ettei se ihmeempiä koristeluja vaadi. Tarkoitus on kirjoittaa tästä enemmänkin mun omassa blogissa (www.mennaannaimisiin.fi/vihdoinkin-haat/) mutta en ole vielä ehtinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku on samoilla linjoilla askarteluista! Mulla on myös tuo sama, että vaikka hetkeksi innostuisikin vaikka jostain nätistä kortista, niin ajatus sen tekemisestä 50 kertaa saa nopeasti hylkäämään idean. Täytyykin käydä kurkkaamassa sun blogi :)

      Poista