sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Minimoon kotimaassa - syksyinen Vanajanlinna

Ennen kuin alan käydä kronologisesti hääviikkoa ja -juhlaa läpi (saatiin nimittäin juuri kuvat!<3) lupailin instassa kertoa meidän viime viikonlopun reissusta. 

Varsinaisen häämatkan Santorinille ilmeisistä syistä peruunnuttua alettiin suunnitella ”minimoonia” kotimaahan. Sitä ei ehkä olisi kaivannut jos korona olisi ohi ja uusi häämatka varattu, mutta koska ei voi tietää yhtään koska ulkomaille taas uskaltaa ja pääsee lähtemään, tuntui minimoon hyvältä tähän väliin. Kohteeksi valikoitui Vajanlinna, jonne matkaamista olimme miettineet muutenkin jo tovin. Aluksi mietimme, että olisimmeko lähteneet reissuun heti häiden jälkeisenä maanantaina, mutta onneksi päätettiin lykätä parilla viikolla! Häiden jälkeiset päivät kotosalla menivät nimittäin vauhdilla, ja arkeen paluu tuntui vähän siedettävämmältä kun edessä siinsi vielä reissu. Lisäksi ajankohta sattui olemaan aivan täydellinen niin sään, luonnon kuin työstressinkin osalta.

Toinen mistä käytiin debaattia varausta tehdessä oli se, millaisessa huoneessa yöpyisimme. Päädyimme päärakennuksessa olevaan sviittiin. Myös golf-klubin yhteydessä olisi ollut upean näköisiä sviittejä, mutta halusimme fiilistellä vanhaa tunnelmaa oikein olan takaa.


Lähdimme siis reissuun lauantaiaamuna. Turusta matka oli pari tuntia eli juuri sopiva: ei mene koko päivää autossa istuessa, mutta tuntuu kuitenkin siltä, että lähdetään jonnekin muualle kuin ihan naapuriin. Söimme lounasta Hämeenlinnassa ennen kuin suuntasimme Vanajanlinnaan. Karttaa lukiessa huomasimme hauskan yksityiskohdan: olimme suuntaamassa minimoonille Katumajärven rannalle :D (Hyvät paikannimet siis sen kuin jatkuvat, nimim. häät Ala-Lemussa...) Paikan miljöö oli juuri sellainen kuin toivoinkin: vanhanaikainen ja syksyinen. Yhdistelmä, joka sai meidät vertaamaan tunnelmaa erinäisiin rikos- ja jännityskertomuksiin, tuulen hakatessa ikkunaa... ”Oli synkkä ja myrskyinen yö...”
Perillä emme suoraan sanottuna tehneet juuri mitään. Mikä sopi vallan mainiosti! No, kävimme kävelyllä kartanon alueella melkein heti saavuttuamme, pelasimme sängyn päällä lautapeliä ja Sulhanen nukkui päikkärit samalla kun itse katselin Modernia perhettä. Jos ei olisi koronaa olisin varmaan mennyt hierontaan, nyt koitettiin minimoida lähikontaktit. Illalla jaksoimme vielä lähteä alakerran ravintolaan syömään, vaikka saatiin pöytä vasta yhdeksältä (kyllä - se on myöhään tällaisille vanhuksille...). 


Hämeen linna

Sunnuntai alkoi milläs muullakaan kuin hotelliaamiaisella, joka ajoikin samalla lounaan aseman. Vanajanlinna on tosiaan aivan Hämeenlinna kupeessa, joten kävimme sunnuntaina Hämeen linnassa. Siis Hämeenlinnan Hämeen linnassa.


Voin suositella lämpimästi Vanajanlinnaa viikoloppukohteeksi, etenkin näin ruskan aikaan! Varmaan täytyy itsekin mennä toiste, vaikka joskus hääpäivänä :)


~Satu~

2 kommenttia:

  1. Tuonne pitääkin joskus lähteä kotimaanmatkailemaan. Aika ihana tuo teidän sviitti! <3

    VastaaPoista