perjantai 17. tammikuuta 2020

Kaikki hääkenkien metsästyksestä - aka mission impossible


Otsikkokin sen ehkä kertoo, mutta ei, minulla ei siis ole vielä hääkenkiä. Niiden etsimistä sen sijaan on tehty senkin edestä! Haluan luonnollisesti kailottaa niin vinkkini kuin katkeruutenikin koko kansalle.

Alkuun selvennettäköön, että kenkäostosten ei yleensä tarvitse olla yhtä epätoivoisia kuin minulla: vaikka useimmat kenkäni ovat kokoa 36, pitäisi avoimempien, kevyempien juhlakenkien olla varmaankin 35, mitä useimmista kaupoista ei löydy. Vaikka tämän jalkakoon kanssa ei hirveästi voi kengissä nirsoilla (ikinä. #bitter), en tietenkään kelpuuta mitä tahansa valkoisia kenkiä: en etsi kenkiä vain häihin, vaan mielellään sellaisia mitä haluaisi käyttää vuosia.

Noniin, sitten itse asiaan! Jos etsit kenkiä, tässä vaihtoehtoja:

💚 Kivijalkakaupat
Tästä minäkin aloitin ja kiersin kauppakeskus Myllyn kaikki kenkäkaupat. Hyvää: kenkiä pääsee sovittamaan. Huonoa: jos olet kuten minä etkä erityisesti rakasta shoppailua, täytyy kauppoja, no, kiertää. Kävellen vieläpä, voitteko kuvitella!

💚 Suomessa toimivien liikkeiden nettikaupat
Tutkailin myös tuttujen ja turvallisten kauppojen nettikaupat. Tämä onkin kelpo vaihtoehto jos löytää mieleisensä ja palautus yleensä sujuu suht vaivatta. (Itse hairahdin jonain heikkona hetkenä tilaamaan yhdet kokoa 36 - ikään kuin en olisi jo oppinut läksyäni kauppoja kierrellessä - ja nehän lähti samantien takaisin.)

💚 Erikoisliikkeet
Muidenkin joiden jalka poikkeaa keskiverrosta suuntaan tai toiseen voi olla hyvä vilkaista erikoisliikkeitä. Esim. Bellissima Helsingissä myy kokoja 32-35 ja 42-46. Täältä olen aiemmin onnistunut löytämään juhlakengät, mutta tällä kertaa ei ole tärpännyt.

💚 Käytettynä
Perinteisiä kirppareita en ole kierrellyt, mutta nettikirppareita olen selaillut. On tietysti perus tori.fi:t sekä Facebookissa alueittain erilaisia hääkirppiksiä, joissa kaupitelllaan myös kenkiä. Molemmissa voi paitsi selata myynti-ilmoituksia myös jättää oman ”ostetaan” -ilmoituksensa.

💚 Ulkomaiset nettikaupat
Tutkailin joitain ulkomaisia kauppoja, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut niistä tilata: jossain koko palautuspolitiikka kuulosti hämyiseltä, toisesta taas löytyi nettipalstoilta runsaasti negatiivisia kommentteja. Kannattaa siis olla skarppina. Jos päätät tilata kengät ulkomailta muista huomioida myös toimituskulut ja mahdolliset tullimaksut hinnan päälle. Ulkomaisissa kaupoissa koot voivat olla eri: muuntotaulukot jenkki- ja brittikokoihin löytyy esim. hakusanoilla ”shoe size charts”.

💚 Bonus:
Melkein sopivia kenkiä voi saada käyttökelpoisemmiksi pohjallisilla, mutta ne eivät toki auta jos kengät ovat selvästi liian väljät.

Long story short: pidän kyllä silmäni auki vielä, mutta olen kyllä jo vähän luovuttanut kenkien suhteen. Hätätapauksessa mennään ikivanhoilla kengillä, jotka eivät ole mielestä erityisen ”wedding-y” - mutta eivätpä toisaalta hirveästi näy helman alta...

Joko olet löytänyt hääkengät?

~Satu~

Kuva: Pixabay

2 kommenttia:

  1. Löysin sattumalta kakkoskengät ensin. Haluan vielä avokkaat, joita voin myös käyttää myöhemmin juhlissa. Kakkoskengät on balleriinat, joihin on kiva vaihtaa iltaa kohden. Hätätapauksessa niistä tulee koko päivän kengät. Kengänkokoni on aika suosittu ja helppo löytää kengät, mutta jostain syystä nyt sopivia ei ole löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, mullakin ois itse asiassa tarvetta (jatkossakin) sekä korkkareille että balleriinoille, mutta päätin nyt silti panostaa tähän korkkaripuoleen ja muuten täydentää kenkävarastoa sitten joskus häiden jälkeen :D

      Poista