tiistai 7. tammikuuta 2020

Hääinto, missä piileksit?

Vaikka tiesi, että 1,5 vuoden hääsuunnitteluun tulee mahtumaan monia vaiheita, myös suvantovaiheita, on nyt hääsuunnitteluintoon hetkellinen lopahtaminen ollut silti yllättävän inhalta tuntuvaa. Nihkeyttä on omasta puolestani nyt siis jatkunut loman yli, eli muutaman viikon. 

Ennemmin kuin mukavaa inspiroitumista, suunnittelu tuntuu olevan kuivalta tuntuvaa käytännön asiaa toisensa perään. Työmäärä on turhauttanut, eikä mihinkään ole houkuttanut tarttua. Kyse ei ole varsinaisesta stressistä, sillä suunnittelut ovat oikeasti ihan hyvällä tolalla, enkä murehdi etteikö asioita ehtisi hoitaa. Myös ahdistus on turhan voimakas sana. Ennemmin on kyse kiinnostuksen puutteesta; että jos nyt multa kysyisi jotain häihin liittyvää päätöstä, tekisi mieli sanoa ”aivan se ja sama” - vaikka tietää että se ei varmaan ole ”ihan sama” oikeasti, ei enää hetken kuluttua.

Kuva: Pixabay
Mutta, kuten sanottua, 1,5 vuodessa on onneksi myös varaa sille, ettei aina tehnytkään mitä piti. Että lykkää joitain asioita energisempään hetkeen. Että käyttää lomaa lomailuun, energian keräämiseen.

Luotan, että innostus taas nostaa piakkoin päätään. Ehkä se löytyy arjen lähtiessä rullaamaan, ehkä lisääntyvästä valosta, ehkä häätiimin tapaamisesta. Ehkä se tulee takaisin ryminällä, ehkä hiipii vaivihkaa. Ehkä jo huomenna, ehkä ensi viikolla, ehkä ensi kuussa. Aika näyttää.

Koitan skarpata samalla myös delegoinnissa. Toteutin tätä jo onnistuneesti kun sovittiin, että Sulhanen ottaa päävastuun häihin tulevasta valokuvakirjasta. Ja yritin ehdottaa myös perinteistä ”miehet voisi hoitaa juomienhakuristeilyn” - katsotaan onnistuuko se käytännössä. 

~Satu~

4 kommenttia:

 1. Minullakin tuntuu menevän hääinto aika aalloissa. Tauot ovat kyllä olleet minulla paljon pidempiä kuin vain muutama viikko :D Nyt häävuoden alussa into/aikaansaavuus on taas korkealla, mutta viime vuosi meni monilta osin aika tyhjäkäynnillä, vaikka tärkeitä juttuja saatiin silloinkin aikaan. Käytännön asiat on kyllä minunkin mielestäni kuivan tuntuisia, eikä monia tärkeämpiäkään juttuja tekisi välillä yhtään mieli selvitellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on toki vielä pidempi suunnittelu takana, eli ei ihme jos on pidempiäkin vaiheita! Mutta oishan se tosiaan myös kohtuuton vaatimus intoilla ja tehokkaasti hoitaa jotain asiaa täysillä 24/7 ja ympäri vuoden. Kiva että teillä on vuosi(kymmen) lähtenyt hyvin liikkeelle :)

   Poista
 2. Luulen, että jos vaan voit, niin paras olisi ottaa pieni breikki kaikesta häihin liittyvästä. Kyllä se into sitten taas palaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, tähän lopputulokseen mäkin tulin lopulta, enkä tosiaan joululomalla tehnyt (enkä juuri edes ajatellut) mitään hääjuttuja. Totesin, että on ehkä helpompi tehä täysillä ja innolla kun tekee, mutta pitää toisaalta myös rehelliset ”lomat” tästäkin :) Innon palaamista odotellessa - eiköhän se sieltä!

   Poista