lauantai 23. maaliskuuta 2019

Häiden ohjelma - juu, ei, maybe?

Ah, häiden ohjelma. Tuo väkinäisen naurun, tuskaisten hikikarpaloiden ja silmät auki nukkumisen lähde. No, ehkei kuitenkaan :) Itse olen sitä mieltä, että häissä on mukava olla jonkin verran ohjelmaa - hyvän maun rajoissa. Kun pikkuserkkupuoli ei puhu puolta tuntia tai sosiaalisesta fobiasta kärsivää sulhasta laiteta laulamaan balladia, on ohjelma ja leikit toivottavasti enemmän tunnelmaa nostattava tekijä kuin sen tappaja. Mutta toki minullakin on omat inhokkini ja suosikkini.

Puheet
Kyllä. Varmasti häissämme kuullaan joitain puheita. Kaasojen ja bestmanin toivomme puhuvan lyhyesti, muutkin halutessaan saavat. Itse sanomme varmaankin ainakin muutaman sanan, mutta ei olla vielä päätetty kuinka pitkän kaavan kautta (eli pidämmekö esim. omat puheet vai lyhyen tervetuloa-toivotuksen vai mitä).

Kakkupolkaisu
Ei. Eiköhän modernissa, tasa-arvoisessa parisuhteessa voida neuvotella yhdessä se kaapin paikka :D Täytyy miettiä tehdäänkö sitten kakun leikkaamisesta edes numeroa, vai onko se kuitenkin perinne mikä jotenkin tehdään näkyväksi.


Kenkäleikki
Ehkä. En ole mitenkään kategorisesti kenkäleikkiä vastaan (kuten jotkut), mutta kieltämättä se vaatisi oivaltavampia väittämiä kuin kumpi käyttää enemmän rahaa vaatteisiin. Hyvin morsiusparin näköisillä väittämillä voisi toimia.

Ryöstöt
Ehkä. Emme siis aio ennakkoon esittää toivetta etteikö jonkinlaisia ryöstöjä saisi häissämme olla, mutta eivät ne ole myöskään mikään must have.

Bingo
Ei. Ihan sellaista perinteistä hääbingoa ei ainakaan tule. Vaikka tykkäänkin tällaisista koko ajan menossa olevista ohjelmanumeroista, bingossa on kuitenkin haaste saada bongattavat asiat sopivan vaikeiksi.

Kimpun heitto
Kyllä. Eiköhän tässä mennä melko perinteisesti, joskin mietinnässä on vielä joku moderni tvisti. Toteutuksen yksityiskohdat siis vielä harkinnassa. (Ks. myös seuraava kohta.)


Sukkanauhan heitto
Ei. Minä en halua että helmani alla touhutaan viidenkymmenen silmäparin edessä :D En ole koskaan oikein tajunnut sitä. Enkä ajatellut laittaa sukkanauhaa. Eikä Sulhanen ollut tästä innostunut myöskään. Kimpun kanssa voisi ehkä heittää vieheen?

Photobooth
Kyllä. Kuvaajan kanssa täytyy sopia toteutuksesta, mutta tarkoitus olisi toteuttaa tämä jollain tavalla. 

Mitkä on teidän ”must have” ja ”no no” -ohjelmat? Ja ideoita otetaan vastaan hauskoista variaatioista perinteisiin kimpun ja sukkanauhan heittoihin!

~Satu~

Kuvat: Pixabay

4 kommenttia:

 1. Me haluttiin ehdottomasti kimpun heitto ja ajan kanssa lämpenin aivan täysillä myös sukkanauhan heitolle, vaikka aluksi olin hyvin vahvasti sitä vastaan. Juurikin siksi, että tuntui hassulta, että Jarkko kaivaa sen helmani alta toisten katsellessa. Meillä häät olivat kuitenkin muuttuneet heittoken aikaan jo todella rennoiksi juhliksi, joten sukkanauhan kaivaminen sopi tunnelmaan hassuna leikkinä eikä tilanteessa ollut mitään limaista. Koko tilanne oli vain ja ainoastaan hauska! :D Vieraat olivat myös todella riemuissaan heitto-ohjelmasta. Tuo vieheenheitto kuulostaa minusta kuitenkin hyvältä variaatiolta sukkanauhalle!

  Kakunleikkuupolkaisu oli minun ehdoton nounouni. Aivan turha perinne, joka ei edustaisi meitä millään tapaa. Ja silti me lopulta poljimme. :D Leikkuu meni yllättäen kilpailuhenkiseksi ja leikkuuhetkellä me sitten kumpikin poljimme, vaikka oli sovittu, että ei poljeta. :D Tämäkin oli vain äärimmäisen hauskaa niin meistä kuin vieraistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska kuulla, miten spontaanisti voi tullakin tehtyä jotain mitä ei ensin ajatellut :D Musta tuntuu, että aina kun kirjoittaa jotain blogiin ”tätä ei meille ainakaan” niin takaraivossaan miettii, kuinkahan moni asia ehtii vielä muuttumaan... :D Ja tuokin on totta, että häiden tunnelma vaikuttaa varmasti siihen, mikä tuntuu hassulta ja mikä ei. Kiva kun jaksat kommentoida blogeihin jo rouvautuneen näkökulmaa! :)

   Poista
 2. Näistä listaamisistasi ohjelmista meille tulee ehdottomasti puheita, kimpun- ja sukkanauhanheitto (jälkimmäinen pienellä twistillä tosin) ja todennäköisesti hääbingo. Morsiamen ryöstöä tai kenkäleikkiä ei tulla meillä näkemään, sillä ne tuntuvat jotenkin niin kuluneilta ohjelmanumeroilta 😅 Varsinaista photoboothia ei tule, mutta vierailla on käytössä polaroid-kamera, jolla he toivottavasti räpsivät paljon tilannekuvia 😃 Vähän erikoisempana ”ohjelmana” meille tulee kaksi glittermeikkaajaa, joiden pisteellä vieraat saavat halutessaan käydä hakemassa glittermeikin itselleen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla muiden ajatuksia! Etenkin kun vaihtelee niin paljon mikä tuntuu kuluneelta, itse esim. en ole koskaan ollut häissä missä olisi ollut kenkäleikki :D Jään oottamaan millaisen tvistin ootte keksiny sukkanauhan heittoon :)

   Poista